Koos Stuyvers: Glazenwassers achter Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Professioneel Schoonmaken 7-8, 2011

Op dinsdag 21 juni van dit jaar is de Code Verantwoordelijk Marktgedrag gepresenteerd. U heeft er ongetwijfeld al veel over gelezen. Wist u dat de code ook van toepassing is op onderaanneming? Ook glazenwassersbedrijven staan achter de code en zijn verheugd dat er vanuit alle kanten gewerkt wordt aan verbeteringen.

Een markt waar alle partijen zo onder druk staan dat zij geen goede kwaliteit meer kunnen leveren, is gedoemd uit te sterven. Focus op kwaliteit moet voorop staan. Het maken van betere afspraken en het nakomen van de afspraken is belangrijk.

Laat u niet verleiden tot het aangaan van opdrachten waarvoor feitelijk door gerenommeerde glazenwassersbedrijven niet te werken is. Neen zeggen tegen onrealistische uurtarieven c.q. prijzen zal hopelijk meer en meer gebeuren.

Glazenwassers: wees bewuster van de eigen kwaliteiten

Glazenwassersbedrijven mogen ook best wat bewuster zijn van de eigen kwaliteiten. Laat zien dat u een vak uitoefent, veilig werkt en een ongekende kwaliteit levert. We leveren vakmanschap waar we trots op mogen zijn.

En ga er maar van uit dat opdrachtgevers nu en in de toekomst steeds vaker gaan voor lange termijn overeenkomsten met partijen die iets meer durven te rekenen. Opdrachtgevers zijn het zat om onnodig veel tijd te moeten besteden aan hun aannemers. Enerzijds door wantrouwen en anderzijds door jaarlijkse of twee jaarlijkse inschrijvingen. Het bedrag dat opdrachtgevers meer betalen, verdient hun organisatie dubbel en dwars terug aan tijdsbesparing.

Is de offerte realistisch?

Ervan uitgaand dat opdrachtgevers ook kunnen rekenen, zullen zij zich moeten afvragen of een ontvangen offerte van een glazenwassersbedrijf realistisch is. Dus even narekenen en eventueel aanvullende informatie vragen.

Bedenk dat er glazenwassers(bedrijven) zijn die in particuliere wijken lopen waar zij illegaal geld ophalen. Om hun inkomsten te verklaren hebben zij dus een factuur nodig. Dit soort bedrijven hoeven aan een legaal project niet te verdienen, het gaat feitelijk meer om de factuur.

Dat dit valse concurrentie is zal iedereen met mij eens zijn. Dit en concurrentie op arbeidsomstandigheden zijn de speerpunten die wij als Awog ons ten doel hebben gesteld.

Koos Stuyvers
Voorzitter OSB-segment AWOG

Reacties

Één reactie op “Koos Stuyvers: Glazenwassers achter Code Verantwoordelijk Marktgedrag”

  1. Johnny20 april 2013 om 15:20

    Is allemaal wel leuk.zo`n code.Maar ik zie mijzelf nou niet aan iedere particulieren klant een factuur geven.Zijn er af en toe wel 60 op een dag.Dat zijn er 300 in een week.En dan de verplichting om een pin apparaat te nemen.Ik zie hierin alleen maar meer kosten.
    Gr.J Cleaning Service

Reageren?