Boardroom augustus 2011

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Ruud Smulders

Geboortejaar
1950

Bedrijf
Ecolab B.V.

Functie
Company manager

Bij dit bedrijf sinds
1992

In deze functie sinds

Aantal medewerkers
150

Wanneer was u het gelukkigst?
Mijn leven is een aaneenschakeling van gelukkige momenten, samen met mijn gezin. Een recent voorbeeld: een bezoek aan Rome met een van mijn zoons ter gelegenheid van zijn afscheid van de basisschool.

Wat is uw grootste prestatie?
Terugkijkend op mijn loopbaan beschouw ik het opzetten van Smulders bv Montfoort, samen met mijn vader en een groot aantal bijzonder getalenteerde en toegewijde medewerkers, als mijn grootste prestatie. Ondanks dat het bedrijf in 1992 werd overgenomen door Ecolab, wordt het nog geregeld genoemd. En niet ten onrechte: Smulders bv had een unieke positie tussen een beperkt, vast aantal buitenlandse fabrikanten en de Nederlandse markt met een compleet product- en serviceaanbod.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Het is nu wat laat voor grote veranderingen. Ik heb er in de laatste jaren wel bewust aan gewerkt om wat geduldiger te zijn en om wat minder mijn stempel te willen drukken. Ik ben me ervan bewust dat ik daar nog niet volledig in geslaagd ben.

Waar bent u bang voor?
Bang is niet het goede woord. Ik heb zorg over de toekomst. Ik zie toenemende individualisering en minder mogelijkheid voor zorg voor diegenen die dat het hardste nodig hebben.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Het kopen van boeken, ondanks dat ik nog een plank met ongelezen boeken in mijn boekenkast heb staan.

Waar zou u het liefst willen wonen?
In Nederland, in het bijzonder in de plaats waar ik nu woon. Ik vind het leuk om voor korte tijd onderweg te zijn, maar ik vind het zeker zo leuk om terug te komen, in de directe omgeving van familie en vrienden.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Toewijding. Mensen die met hart en ziel ergens voor gaan. Daar heb ik er in mijn zakelijke en privé leven veel van mee mogen maken. En eerlijkheid en transparantie natuurlijk.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Mijn huis. Niet zozeer vanwege het materiële aspect, maar méér omdat het altijd weer de fijnste omgeving is voor mij om terug te komen, na mijn werk of na een reis.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Ik heb een grote voorkeur voor biografieën en non-fictie. Ik heb net Chez Stans van Jan Mulder uit. Hij beschrijft hierin heel beeldend de sfeer in Brussel, in de periode dat hij voor Anderlecht voetbalde. Ik ben net begonnen in Joop den Uyl, Dromer en Doordouwer van Anet Bleich. Joop den Uyl vertegenwoordigde niet zozeer mijn politieke denkrichting, maar ik waardeer hem om zijn onverzettelijkheid en toewijding.

Wat is uw motto?
Leven en laten leven.