Tussenstand waterproject Made Blue: meer dan 1 miljard liter water

Hago Next spiegelt 10 miljoen liter water voor voorziening in ontwikkelingslanden

Made Blue zorgt voor schoon drinkwater elders op aarde door voor iedere verbruikte liter (schoonmaak)water één op één te spiegelen met evenveel liters schoon drinkwater. Na ruim een jaar staat de teller inmiddels op meer dan een miljard liter schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden.

Een van de bedrijven die zich heeft aangesloten bij het initiatief van Made Blue is schoonmaakorganisatie Hago. Om bewust te worden van hun waterverbruik, spiegelde Hago eerder dit jaar het totale verbruik in 2014: 10.746.028 liter. Voor Hago was dit reden genoeg om een structurele samenwerking met Made Blue aan te gaan.

Een liter voor een liter

Directeur Hago Next Frank Dobbelsteijn heeft bewust gekozen om samen met Made Blue te investeren in schoon drinkwater in ontwikkelingslanden: ‘Al jaren zetten wij ons in voor verduurzaming van de schoonmaakbranche. Daarin maken we heel bewuste keuzes, waarmee we echt verschil maken. Dat doen we met deze samenwerking. In onze branche verbruiken we ontzettend veel water. Voor ons is het heel vanzelfsprekend dat het er altijd is. De wetenschap dat ongeveer 2,7 miljard mensen minstens één maand per jaar kampen met een tekort aan schoon water, maakt dat je wel anders over je waterverbruik móet en gaat nadenken. Daarom zijn we partner van Made Blue en spiegelen we structureel iedere liter die we hier verbruiken voor water in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter.’

Gezamenlijk waterverbruik van de 25 aangesloten bedrijven

Inmiddels staat de teller voor Made Blue op meer dan een miljard liter schoon voor ontwikkelingslanden, namens een groep van ondertussen 25 Nederlandse organisaties: voldoende om een stad ter grootte van Leeuwarden of Maastricht elders op aarde permanent van schoon water te voorzien. Hierbij gaat het erom dat het water wat nodig is om producten zoals zeep, kleding of een cappuccino en diensten zoals schoonmaak of events te realiseren, door Made Blue in gelijke hoeveelheden elders eveneens beschikbaar gemaakt wordt.

Sprout Challengers

Inmiddels is Made Blue op de Sprout Challengers 2015 terechtgekomen, een lijst met de vijftig meest uitdagende, innovatieve bedrijven van Nederland. En, Made Blue is verheugd over de gezamenlijk gerealiseerde impact. ‘We komen steeds dichter in de buurt van ons doel: met een grote groep ondernemers en organisaties serieus werk maken van toegang tot schoon drinkwater in de wereld en met transparantie, efficiëntie en duurzaamheid voorop’, aldus Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue.

Wie doet nog meer mee met Made Blue?

Made Blue is op steeds meer plekken te vinden: bij het genieten van een latte macchiato op Schiphol, het gebruiken van een Electrolux Professional wasmachine of voor iedere overnachting bij het Mövenpick hotel aan het IJ! Recent sloten organisaties zoals Compass Group (Eurest), Quooker, Maas International (koffieautomaten) en Westerveld (schoonmaak) zich aan.

Informatie: www.hago.nl, www.madeblue.org

Reacties

2 Reacties op “Tussenstand waterproject Made Blue: meer dan 1 miljard liter water”

  1. Peter Hamers30 oktober 2015 om 08:02

    Alle lof voor het goede doel!
    Duizend miljoen is een miljard, 10 miljoen niet…

    • Ellen30 oktober 2015 om 08:24

      Scherp gezien! De fout is inmiddels aangepast!

Reageren?