Boardroom oktober 2011

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Rinke Romeijn

Geboortejaar
1964

Bedrijf
Seiso Facilitair Advies

Functie
directeur/mede-eigenaar

Bij dit bedrijf sinds
1 oktober 2007

In deze functie sinds
1 oktober 2007

Aantal medewerkers
6

Wanneer was u het gelukkigst?
Het krijgen van je kinderen is het mooiste moment van je leven, maar meteen ook het meest onzekere moment. Want vanaf dat moment mag je het allemaal zelf uitzoeken. Bij alles wat je krijgt of koopt, zit een handleiding of een gebruiksaanwijzing, maar bij je eigen kinderen niet. En wanneer doe je het goed als opvoerder?

Wat is uw grootste prestatie?
Ik vind het feit dat ik nog veel contact heb met mensen waar ik ooit mee heb gewerkt en gestudeerd, een mooie prestatie. Zo heb ik ook nog diverse goede vrienden uit mijn lagere-schoolperiode. Loyaliteit naar mensen dus.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Geduldiger zijn. Ik ben te opvliegerig, reageer vaak te primair. Is het niet met woorden, dan toch zeker wel in mijn hoofd. Verder ben ik snel verveeld. Ik moet telkens een nieuwe uitdaging hebben. Dat is wel eens lastig.

Waar bent u bang voor?
Insecten, spinnen vooral. Ik krijg daar helemaal de kriegels van. Ik roep altijd mijn vrouw omdat op te lossen.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Snoep, vooral wine gums. Als de zak open is, moet ‘ie op. Misselijk of niet.

Waar zou u het liefst willen wonen?
Als Schotland een beter klimaat had, zou ik er echt wel willen wonen. Prachtig land, met prettige mensen. Ik ben er al vaak geweest. Voor het klimaat kun je beter naar een Zuid-Europees land verhuizen. Maar als het puntje bij paaltje komt heb ik het wel erg naar mijn zin in Nederland. Ik hoef niet zo nodig weg.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Geduld en doorzettingsvermogen, iets wat ik zelf te weinig heb, vind ik.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Dat is echt een gewetensvraag. Uiteindelijk is niets echt waardevol als je er dieper over nadenkt. Volgens mijn vrouw ben ik het meest zuinig op mijn fiets (mountainbike) en mijn berg-/wandelschoenen. Die onderhoud ik met meer zorg en passie dan andere zaken.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
De Sneeuwman van Jo Nesbo. Een Noorse schrijver, die erg spannende boeken schrijft. De hoofdpersoon is een politieman met een drankprobleem. Mooi geschreven, maar vaak wel erg gruwelijk.

Wat is uw motto?
Alles komt goed.