Boardroom maart 2011

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Petra Boonstra

Geboortejaar
1964

Bedrijf
Fortron B.V.

Functie
Directeur

Bij dit bedrijf sinds
1986

In deze functie sinds
2010

Aantal medewerkers
225

Wanneer was u het gelukkigst?
Ik prijs mezelf gelukkig dat er niet één bepaald moment te noemen is waarop ik het gelukkigst was; dat zijn zoveel momenten. Gelukkig ben ik als er een bijzondere prestatie wordt geleverd, zoals het halen van een diploma of het binnenhalen van een grote nieuwe klant voor Fortron, maar gelukkig ben ik ook wanneer ik met een drankje in een lentezonnetje zit.

Wat is uw grootste prestatie?
In 2010 startte ik in mijn huidige functie. Op dat moment was ik ook nog volop bezig met een MBA-opleiding. Beide zijn op zichzelf al tijdrovend en inspannend, maar tegelijkertijd des te meer. Dat ik op 17 december mijn bul in ontvangst mocht nemen, beschouw ik als mijn grootste prestatie.

U mag één ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Als ik iets zou mogen veranderen zou ik wat minder ongeduldig willen zijn, ik raak soms al geïrriteerd als ik vijf minuten moet wachten.

Waar bent u bang voor?
Dat een van mijn dierbaren ernstig ziek wordt. Gezondheid is volgens mij het voornaamste in het leven. Je kunt het materieel nog zo goed voor elkaar hebben, maar als je niet gezond bent, kun je daar toch niet van genieten.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Belgische bonbons; wanneer ik die in huis heb gaat zo’n doosje in een keer leeg.

Waar zou u het liefst willen wonen?
In Zuid-Frankrijk vanwege het weer, in Limburg vanwege de contacten met vrienden en familie.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Eerlijkheid is een waardevolle eigenschap. Eerlijkheid leidt tot vertrouwen en vormt de basis voor een succesvolle samenwerking.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Het spiegelkastje dat ik kocht van mijn eerste salaris in 1986. Het is een oud grenen kastje dat niet meer in de inrichting past, maar waaraan ik zeer gehecht ben en dat daarom ook steeds meeverhuist.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Inés, vrouw van mijn hart van Isabel Allende. Ik kreeg het boek bij het behalen van mijn bul en heb het in mijn eerste vrije tijd sinds jaren, afgelopen kerstvakantie, in één adem uitgelezen.

Wat is uw motto?
Je moet niet vragen wat het kost, maar wat het oplevert.