Basisopleiding Schoonmaak: zelf aanbieden of uitbesteden?

Opleiding

In 2008 is in de cao de verplichting opgenomen voor werkgevers om hun schoonmaakmedewerkers de Basisopleiding Schoonmaak aan te bieden. In 2010 is deze regel verder aangescherpt. Hoe hebben ISS, Asito en Hago hun opleidingen geregeld?

De Basisopleiding Schoonmaak moet sinds 2008 verplicht aan schoonmaakmedewerkers worden aangeboden. Tot 2009 was SVS de enige opleidingsaanbieder, maar sinds het bureau overging van een stichting naar een BV, kreeg het concurrentie.

Het opleidingsbeleid van drie grote schoonmaakdienstverleners

Het is nu 2012 en de grote hoos van aanmeldingen voor het Ras-examen Basisopleiding Schoonmaak is – zo zijn de geluiden uit de markt – uitgebleven. PS sprak met drie grote schoonmaakdienstverleners over hoe zij de Basisopleiding Schoonmaak voor hun medewerkers hebben georganiseerd.

Schoonmaakbedrijven kunnen nu kiezen voor andere opleiders of kunnen de Basisopleiding Schoonmaak zelf aanbieden. ISS, Hago en Asito lichten hun beleid toe.

ISS Facility Services leidt zelf op

Hago Nederland besteedt de schoonmaakbasisopleiding uit

Asito heeft een tweesporenbeleid

Uit: Professioneel Schoonmaken 12, 2011

Reacties

Één reactie op “Basisopleiding Schoonmaak: zelf aanbieden of uitbesteden?”

  1. pietje16 januari 2013 om 13:17

    als je zegt dat je werkervaring hebt hoef je bij de KROON uit Utrecht geen cursus te doen ondanks dat het in de CAO staat en dat de indiensttreding na 1 april 2008 was

Reageren?