Schoonmaakwerkgevers wijzen ‘onrealistisch’ eisenpakket FNV af

OSB

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) vinden dat zij in de huidige economische tijd een prima CAO-voorstel hebben gedaan. Dit voorstel komt neer op een verhoging van 3%.

Hier zit in een 2% loonsverhoging, intensivering van de opleiding van schoonmakers, een gezamenlijke studie naar een duurzame pensioenregeling en een reiskostenvergoeding voor alle schoonmakers.

OSB gaat niet in op eisenpakket FNV

OSB gaat dan ook niet in op het ultimatum van FNV Bondgenoten om in te stemmen met een onrealistisch eisenpakket van ruim 200 miljoen euro, omgerekend is dat een verhoging van 12%. Helaas is door de – volgens OSB – onredelijke opstelling van FNV geen CAO-akkoord bereikt voor de 150.000 schoonmakers in Nederland.

OSB is teleurgesteld

OSB is zeer teleurgesteld in de onrealistische houding van vakbond FNV Bondgenoten. Deze blijft bij een onhaalbaar uitgebreid eisenpakket van ruim 20 verschillende eisen. Dat betekent zo’n 12% verhoging met een waarde van ruim 200 miljoen euro.

OSB heeft een voorstel voor een investering in een duurzaam arbeidsvoorwaardenpakket van ruim 3% gedaan. In deze tijd van economische recessie, krimpende markt en zware bezuinigingen steekt zij daarmee haar nek uit.

Met elkaar en niet tegen elkaar actie voeren

Anton Witte, 1e onderhandelaar OSB. “Wij willen met elkaar een sterke en aantrekkelijke branche bouwen. Voor al onze schoonmakers is het daarom nodig met elkaar en niet tegen elkaar actie te voeren.

‘Blijkbaar wil de vakbond vasthouden aan de oude manier van onderhandelen met een eisenpakket, ultimatum en protestacties. Onbegrijpelijk en zeker niet in het belang van onze 150.000 schoonmakers. Zij verdienen een goede CAO en respect voor het belangrijke werk dat zij in onze maatschappij doen. Wij hopen dat in de toekomstige FNV meer plaats is voor realisme en dialoog.”

Informatie: www.osb.nl

Tags:, , ,

Reageren?