Schoonmaak alom vertegenwoordigd op Vakbeurs Facilitair (18-20 jan)

Vakbeurs Facilitair

De Vakbeurs Facilitair is de afgelopen jaren steeds populairder geworden bij de schoonmaakbranche. Ook tijdens de veertiende editie, die van 18 tot en met 20 januari 2012 plaatsvindt, is er voor deze sector weer een behoorlijke rol op de beurs weggelegd. Dit is terug te zien bij standhouders, in workshops en op het kennisplein.

Beursmanager Esther Kunstt: ‘Van advies tot schoonmaakmachines en van schoonmaakmiddelen tot specialistische reiniging. Het aanbod op het gebied van schoonmaak op de beurs is heel breed.

‘De grote spelers op schoonmaakgebied zijn aanwezig net als VSR. Ook kunnen bezoekers bijvoorbeeld terecht voor schoonmaakopleidingen.’

Schoonmaak in de breedste zin van het woord en nog veel meer, daarvoor kunnen professionals van 18 tot en met 20 januari terecht in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Dan vindt daar de veertiende editie van vakbeurs Facilitair plaats. De organisatie is in handen van HoLaPress Communicatie.

Nieuwkomers: Biofriends en Cleanbest.nl

BeursvloerBedrijven zoals Piecom Cleaning Products, ISS Facility Services, CSU, Fortron Specialistische Reinigingsdiensten en Hijman Schoonmaakartikelen presenteren zich net als de afgelopen editie ook in 2012 ook weer op de beursvloer. Nieuwkomers zijn onder meer BioFriends Nederland en Cleanbest.nl.

Experts bieden oplossingen

Ton Rooijakkers, directeur van HoLaPress Congresbureau, zusterorganisatie van HoLaPress Communicatie, realiseert een kennisplein op de beursvloer. Onder meer FGExpertise zal hier gepresenteerd worden.

Rooijakkers: ‘Facility managers kunnen hier terecht voor oplossingen voor bepaalde probleemstellingen. De oplossingen worden aangeboden door experts uit de sector. De afgelopen tijd hebben we al een aantal vragen verzameld die leven in de sector.

‘Op het gebied van schoonmaak hebben we er al zo’n 150 en die variëren van vragen over kwaliteitsnormen, de VSR-controle, microvezeldoekjes en arbowetgeving.’ Belangstellenden kunnen op de beursvloer nieuwe vragen indienen.

Workshop organisatie schoonmaak

Ook HoLaPress Congresbureau presenteert zich op het kennisplein. ‘Het hele jaar door houdt het congresbureau workshops. Onderwerpen zoals hoe de schoonmaak georganiseerd kan worden, en contract- en leveranciersmanagement komen tijdens de workshops uitgebreid aan bod.

‘Ook zijn we bezig met de vraag hoe het schoonmaakvak aantrekkelijker gemaakt kan worden. Hoe we de lesstof hierover gaan aanbieden moeten we nog beslissen. Naast workshops organiseren we namelijk onder meer ook e-learningcursussen.’

Netwerken

De beursorganisatie wil de bezoeker een complete veertiende editie van het evenement bieden. Professionals, werkzaam in het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en bij de overheid, kunnen daardoor niet alleen honderden stands met diverse producten en diensten bezoeken, maar ook diverse bijeenkomsten bijwonen.

Zo biedt de beurs voldoende mogelijkheden om te netwerken. FMN en zusterverenigingen houden voor hun leden hun nieuwjaarsreceptie op donderdag 19 januari van 16.00 tot 18.00 uur in de Boschzaal.

Facilitair café

Voor een select gezelschap begint de beurs op woensdag 18 januari om 8.30 uur met een ontbijtvergadering in het restaurant van de Brabanthallen. Nieuw is het facilitair café in de Carrouselbar dat alle beursdagen van 13.00 tot 19.00 uur geopend is. Een ontmoetingspunt waar alle bezoekers van de beurs van harte welkom zijn.

FGNoviteitenprijs

Extra aandacht wil de beursorganisatie geven aan noviteiten. Daarom kunnen standhouders strijden om de FGnoviteitenprijs. Standhouders kunnen hun noviteiten aanmelden waarna zowel een jury als de bezoekers respectievelijk de FGnoviteitenprijs 2012 als de FGnoviteitenpublieksprijs 2012 toekennen.

Jaarlijks terugkerend onderdeel van de vakbeurs is het mediaplein. Bezoekers kunnen hier vakbladen lezen en uitzoeken om mee te nemen naar huis. Niet alleen algemene bladen op het gebied van facilitair management zullen zich hier presenteren maar bijvoorbeeld ook specifieke over onderwerpen zoals schoonmaak.

Algemene gegevens

Professionals die gratis een bezoek willen brengen en wachttijd bij de ingang willen voorkomen, kunnen zich nu al voorregistreren op www.vakbeursfacilitair.net.

De vakbeurs is woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, kunnen met een pendeldienst van Centraal Station ’s-Hertogenbosch naar de vakbeurs en weer terug. Voor vroege vogels is er bovendien een gratis kopje koffie en elke bezoeker ontvangt een gratis beursmagazine.

De actuele standhouderslijst is te bekijken op www.vakbeursfacilitair.net. Wie er meestrijden om de FGnoviteitenprijs is te zien op www.fgnoviteiten.nl. Meer informatie over FGExpertise op www.fgexpertise.nl.

Foto’s: Jeff Jaspar Fotografie, Heerlen

Reageren?