Schoonmakers staken weer

Ron Meyer (FNV) bij stakingsactie

De schoonmakers zetten maandag hun stakingsacties weer voort. De werkgevers hebben niet gereageerd op de stakingen van afgelopen week, zegt bestuurder van FNV Bondgenoten Ron Meyer maandag. 
 
De schoonmakers leggen het werk in groepjes neer. Donderdag zijn er acties in Den Haag.

FNV: ‘Geen reactie werkgevers’

Meyer noemt het ‘te krankzinnig voor woorden en uitermate teleurstellend’ dat er geen reactie van de werkgevers is binnengekomen. Na de acties en stakingen van vorige week waren de schoonmakers dit weekeinde weer aan het werk gegaan.

Het ‘weekend van redelijkheid’ had hen de gelegenheid moeten bieden te reageren. De werknemers eisen een hoger loon, doorbetaling bij ziekte en meer opleidingen.

Schoonmakers donderdag naar Den Haag

Donderdag trekken de schoonmakers naar Den Haag. “We gaan de politiek opzoeken. De overheid heeft als inkoper invloed op wat er gebeurt.” Ook voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes kan bezoek tegemoetzien.

“Ik heb uit de Volkskrant begrepen dat hij de invloedrijkste persoon in Nederland is. Het probleem is snel opgelost als de leden van VNO-NCW ervoor kiezen om de werkdruk niet meer te verhogen.”

Breder probleem dan alleen schoonmaakwereld

Vorige week donderdag liepen ruim 2500 actievoerders een ‘mars van respect’ naar het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam. Philips zou ‘vuile handen’ hebben omdat het als opdrachtgever steeds minder wil betalen.

Meyer nodigt iedereen uit donderdag in Den Haag mee te lopen. “Dit probleem speelt breder dan in de schoonmakerswereld alleen. Veel mensen herkennen zich in de problemen waar de schoonmakers mee kampen.”

“Ook in de beveiliging, de thuiszorg, de catering en de journalistiek wordt steeds meer van mensen gevraagd.”

Bron: www.nu.nl

Reageren?