Facilicom brengt regionale schoonmaakbedrijven onder bij Gom Schoonhouden

Gom Schoonhouden

Facilicom Services Group heeft per 1 januari 2012 de regionale schoonmaakbedrijven VSP, Basita, Ditshuizen, Coppejans en KSD ondergebracht bij Gom Schoonhouden. Robbers blijft als regionaal bedrijf onder eigen naar gehandhaafd.

Door deze samenvoeging is de schoonmaakdivisie nog beter in staat om met focus, segmentering en specialisatie in te spelen op de veranderende markt.

Gom Schoonhouden handhaaft bestaande regiogrenzen

Gom Schoonhouden handhaaft de bestaande regiogrenzen en heeft de lopende schoonmaakactiviteiten van de regionale bedrijven daarin ingevoegd. Het merendeel van het kantoorpersoneel van de voormalige regionale labels verhuist naar de kantoren van Gom Schoonhouden.

De Marketing & Sales organisaties worden samengevoegd en verder geprofessionaliseerd. Ook worden medewerkers ingezet in de nieuwe eenheid Gom Specialities. Daarin worden de schoonmaakactiviteiten in specifieke marktsegmenten als de zorg, food en specialistische reiniging gecoördineerd.

Strategische operatie was noodzakelijk

Volgens Rob Alsema, algemeen directeur van de Facilicom schoonmaakdivisie, was de strategische operatie noodzakelijk. “We hebben de lokale labels in het verleden bewust in de markt gehouden om regionaal maatwerk te bieden en volop deel te nemen aan lokale aanbestedingsprojecten. In de huidige markt wegen deze voordelen voor opdrachtgevers echter onvoldoende op tegen de extra kosten van het hebben van zoveel labels. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten met deze samenvoeging nog beter van dienst kunnen zijn.”

Informatie: www.facilicom.com

 

Reageren?