Schoonmakers maken zich op voor 3e landelijke actiedag

Staking schoonmakers

Schoonmakers uit het hele land komen donderdag naar Rotterdam voor een derde landelijke actiedag. Maandag tot en met woensdag wordt plaatselijk actie gevoerd, om te beginnen in Groningen. Dat heeft bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten maandag gezegd.

Volgens Meyer nemen de protesten in omvang toe. ”Wij hebben nog niets gehoord van de werkgevers. Daarom voeren wij de druk op. We nemen pas gas terug als er zicht is op vooruitgang”, zei hij.

Fractievoorzitters door FNV uitgenodigd

De schoonmakers voeren sinds begin dit jaar actie voor een betere cao. Eerder werden al ”marsen van respect” gehouden in Amsterdam en Den Haag. Daar deden meer dan 2000 mensen aan mee. Voor komende donderdag heeft de FNV de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer uitgenodigd om mee te lopen.

De actievoerders willen onder meer dat zieke werknemers vanaf de eerste ziektedag worden doorbetaald. Ook willen zij meer loon en meer tijd om hun werk naar behoren te kunnen doen. De werkgevers lieten vorige week weten dat zij de eisen onrealistisch vinden omdat inwilliging ervan zou leiden tot 12 procent hogere kosten.

Bron: www.nu.nl

 

Reageren?