FMN en FMG mengen zich in ontwikkelingen schoonmaak

Wim Ledder, voorzitter FMN

De voorzitters van Facility Mangement Nederland (Wim Ledder) en Facilitair Management Gezondheidszorg (Andre de Reus) mengen zich met een open brief in de gebeurtenissen in de schoonmaaksector.

‘Laten betrokken partijen hun behaalde zegeningen tellen en die, samen met de goede plannen en initiatieven, als uitgangspunt nemen in de CAO-onderhandelingen’, zo vinden zij.

‘Rollebollend door het Nederlands polderlandschap’

Ledder en De Reus beginnen met hun visie op de huidige situatie: ‘Daar waar we aan de vooravond van een zo noodzakelijke maatschappelijke, ecologische, economische en sociale reset staan, presteren volwassen partijen in de schoonmaakbranche het om voor de tweede keer binnen twee jaar rollebollend door het Nederlands polderlandschap te ploeteren. De media kijkt natuurlijk knuffelend toe en gooit er, sensatiebelust, maar al te graag een dik schuimende laag ‘perssop’ overheen. De burgers en eindgebruikers zijn de dupe!’

Volgens hen ‘bestaan er nog steeds genoeg initiatieven en er zijn nog steeds moderne klantgerichte organisaties die willen investeren in een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche.’

Hele brief: Open brief FMN en FMG

Tags:, , , , ,
Reacties

Één reactie op “FMN en FMG mengen zich in ontwikkelingen schoonmaak”

  1. Jan de Vries19 januari 2012 om 21:47

    De heren die de FMN en FMG vertegenwoordigen moeten beseffen dat hun leden jarenlang de schoonmaakcontracten hebben uitgeperst. Daarbij werden zij met enige regelmaat geholpen door een groot aantal schoonmaakadviseurs. Zij en het FNV zijn bezig om deze markt kapot te maken. Uiteindelijk wordt de prijs weer betaald door de schoonmaker.

Reageren?