Werkgevers schoonmaak en vakbonden blijven in gesprek

CAO

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en de vakbonden FNV en CNV blijven in gesprek na een dag constructief onderhandelen. De partijen zijn de dialoog weer aangegaan om de vastgelopen CAO-onderhandelingen vlot te trekken.

Alle partijen hebben duidelijk bewegingen naar elkaar toe gemaakt. Volgende week woensdag praten de werkgevers en werknemers weer verder over de invulling van een mogelijke twee jarige CAO.

Tweejarige schoonmaak-CAO

Tijdens de onderhandelingen is gesproken over een groot aantal onderwerpen, waaronder respect, werkdruk, pensioen, opleiding en de financiële consequenties van alle eisen en wensen van de vakbonden.

Om tot een overeenkomst te komen, zal er nu worden gekeken naar een tweejarige CAO voor de schoonmaakbranche. Voorheen is onderhandeld over een eenjarige CAO voor de sector. Tevens wordt de komende weken onderzocht of de huidige pensioenafspraken kunnen worden ondergebracht in een aparte Pensioen CAO voor de schoonmaak.

Goede sfeer

1e onderhandelaar Anton Witte: “Het is goed dat we de bonden weer om de tafel hebben gekregen. We hebben ook duidelijke stappen naar elkaar toe gemaakt. Daarbij moeten we wel realisme tonen en reële keuzen blijven maken. Laten we hopen dat we in het belang van onze 150.000 schoonmakers er volgende week uitkomen.”

Het overleg verloopt ook volgens vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten in een goede sfeer, maar er is ”nog geen concrete beweging”.

Bron: OSB en www.nu.nl

Reageren?