Werkgevers schoonmaak positief over komend cao-overleg

OSB

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) zijn positief gestemd over de voortzetting van de CAO-onderhandelingen komende woensdag. Om tot overeenstemming te komen willen de werkgevers kwantitatieve en kwalitatieve afspraken maken voor de 150.000 schoonmakers.

Daarbij zetten zij onder meer in op respect voor de schoonmakers, behoud van mensen, een ruime loonsverhoging, reiskostenvergoeding voor alle schoonmakers, pensioen en een tweejarige CAO. Deze looptijd geeft alle partijen de gelegenheid om van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag een verder succes te maken.

Code leidt tot verbetering markt

De bekendheid van de code binnen en buiten de branche is hoog. De code leidt tot verdere verbetering van markt- en arbeidsomstandigheden in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Ook de lancering van het OSB-keurmerk zal bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het werk en meer transparantie. Dit zijn pilaren voor een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche.

Werkgevers en bonden praten verder

Komende woensdag praten werkgevers en de vakbonden FNV en CNV verder over de invulling van een nieuwe CAO. De onderhandelingen werden vorige week – na een oproep van de werkgevers – om de dialoog weer aan te gaan, hervat.

Al eerder boden de werkgevers een pakket van 3% voor 2012. Dit is bijna het dubbele van de gemiddelde loonstijging van de CAO’s die afgelopen jaar zijn afgesloten. Daar is het gemiddelde 1,7%. De eisenbundel die FNV al eerder heeft neergelegd, telt op tot een kostenstijging van 12%.

Respect en waardering voor schoonmakers

Hans Simons, voorzitter OSB: “Onze schoonmakers doen geweldig werk en zorgen voor schone en prettige werkplekken en openbare gelegenheden. Laten we samen met vakbonden op een realistische en positieve manier werken aan een mooie schoonmaakbranche met respect en waardering voor de 150.000 schoonmakers. Met elkaar voor een sterke en aantrekkelijke branche.”

Bron: OSB

Reageren?