Geachte heer Meijer, beste Ron,

Schoonmaken is een vak

 Open brief namens bestuur Schoonmaken is een Vak!

Geachte heer Meijer, beste Ron,

Wederom mochten wij uit de media vernemen hoe “rijk” de schoonmaakondernemer wel niet zou zijn. Er staan er immers 4 in de Quote 500. In de diverse uitlatingen uit uw richting wordt de schoonmaakondernemer weg gezet als een louche figuur, rijdend in een grote Mercedes en in bezit van een riant zwembad in de achtertuin.
 
Ongetwijfeld zullen er schoonmaakondernemers zijn die aan bovengenoemd beeld voldoen. Maar doorgaans is de gemiddelde schoonmaakondernemer een gewone huisvader/moeder. Keihard mee werkend in het bedrijf voor een salaris wat gezamenlijk doorgaans niet hoger ligt dan tweemaal modaal, maar waar wel 60 tot 80 uur per week voor geknokt moet worden.
 
De uitlatingen van het FNV en het Schoonmaakparlement worden door het Bestuur van Schoonmakeniseenvak (SieV) als bijzonder kwetsend, oneerlijk, onrealistisch en als ronduit respectloos ervaren. Uiteraard zouden wij dit balletje terug kunnen spelen en verwijzen naar ex-FNV mensen die nu behoren tot de nouveau riche, maar dat is niet onze stijl.
 
Dit is een simpel verzoek om argumenten te gebruiken die u of het Schoonmaakparlement kunnen onderbouwen en af te zien van het roeptoeteren van onzin.
 
Met respect naar u en de actievoerders
 
Namens Bestuur Schoonmaken is een Vak!
 
Maurice Rutgrink
Sabine Aalbers
Pieta Hoogvliet

Reageren?