Carling Opleidingen lanceert training Assertiviteit

Carling Opleidingen

Carling Opleidingen start 1 maart met de training ‘assertiviteit’ voor de schoonmaakbranche.

Een training van 1 dag met een duidelijk doel, passend in het tijdsbeeld, te weten ‘het verbeteren van adequaat reageren, derhalve beter opkomen voor de eigen mening, rechten en standpunten zonder de gesprekspartners agressief te benaderen zodat zij in hun waarde blijven en zeker ook het zien en communiceren van commerciële mogelijkheden voor zijn werkgever.’

Aanleiding

Carling heeft deze training ontwikkeld omdat er uit de branche een duidelijke vraag kwam. ‘Onze medewerkers krijgen steeds meer te maken met contact met de klant en zijn medewerkers, en dat leidt met enige regelmaat tot vervelende situaties. Gebrek aan respect, vervelende opmerkingen, ongepaste kritieken en soms zelf insinuerende opmerking zijn zaken waar onze schoonmakers mee te maken krijgen’, zo verklaart Gerard Spoor, directeur van Carling Opleidingen.

Uitvoerenden zijn de handen van de schoonmaakbedrijven maar vaak wordt vergeten dat zij ook de ogen en de spreekbuis zijn in de eerste lijn van de relatie. Teneinde de uitvoerenden op natuurlijke en ongedwongen wijze meer respect af te laten dwingen is het noodzaak dat zij op adequate wijze communiceren met  klant, collega en werkgever.

Ombuigen in positieve ervaring

Na deze training zijn de medewerkers veel beter in staat om hiermee om te gaan en zelfs situaties die voorheen als vervelend ervaren werden om te buigen in een positieve ervaring en zijn zij beter in staat respect af te dwingen door gedrag, attitude en communicatie.

Tevens is het zo dat een assertieve schoonmaker een enorm belangrijke commerciële tool is voor zijn werkgever. Daar hij/zij alles ziet bij de opdrachtgever kan hij/zij, wanneer hij/zij daar op adequate wijze mee om gaat, vaak veel extra werkzaamheden op kan leveren die in het belang zijn van alle betrokken partijen.

Op dit moment is een ESF-subsidie op deze opleiding van toepassing van 40 procent van de opleidingskosten. De definitieve vergoeding in de opleidingskosten vanuit de RAS worden binnenkort bekendgemaakt.

Informatie: www.carling.nl

Reageren?