Premium Partner Event van Hago Zorg

Hago Zorg Event

Samenwerken en innovatie waren de rode draad tijdens Premium Partner Event van Hago Zorg op 8 februari in het Evoluon te Eindhoven.

De zorgsector heeft te maken met verschillende ontwikkelingen die allemaal aandacht vragen; grotere vraag naar transparantie, clientgerichte gastvrije zorg en korting op budgetten.

Door keuzes te maken en je te richten op samenwerken en innovatie, vergroot je je kans om succesvol te zijn. Vanuit hun eigen vakgebied gaven verschillende sprekers hun visie op de ontwikkelingen in de markt.

Theo de Koning, directeur Hago Zorg

‘Er is veel aan de hand in Zorgland. Veranderende omstandigheden vragen om creativiteit, innovatiekracht en lef in de bedrijfsvoering.’ Volgens Theo de Koning lukt dat maar op één manier: De bezem erdoor!

Hago Zorg wil meer zijn dan alleen leverancier, maar partnerschappen aangaan met zorgorganisaties. Juist op die manier kun je meer halen uit elkaars expertise en elkaar aanvullen. Zo kom je door samenwerking tot innovatie.

Rob van Gijzel, burgemeester gemeente Eindhoven

De regio Brainport Eindhoven werd in 2011 uitgeroepen tot de slimste regio van de wereld. Wat lag er ten grondslag aan dat resultaat? Eén ding: Open Innovatie.

Kennisdeling zorgt niet alleen voor het spreiden van risico’s, maar ook voor een voorsprong op de concurrentie. Dat geldt ook voor de zorgbranche. Volgens Rob van Gijzel hebben we elkaars inzicht en kennis nodig om samen tot creatieve oplossingen te komen.

Marc Hendriks, directeur Bedrijfsvoering Máxima Medisch Centrum Eindhoven

‘Om goede dienstverlening te kunnen leveren, wordt het vormen van allianties steeds belangrijker. Op die manier kun je je blijven richten op de kernactiviteiten van jouw organisatie.’

Volgens Marc Hendriks is het hierbij van belang dat je kiest voor een partner die echt expert is in zijn vakgebied. Doe je dat niet, dan kom je later altijd in de problemen. Het Máxima Medisch Centrum heeft verschillende allianties gevormd, zoals voor de schoonmaak en voor paramedische zorg. Zij zijn daar zeer tevreden over.

Wilco van Rooijen, beroepsavonturier Team

Together Everyone Achieves More. Dat is volgens Wilco van Rooijen de essentie van samenwerking.

Om tot het beste resultaat te komen moet je keuzes maken, ook als dat geen gemakkelijke keuzes zijn. Niet alleen voor jezelf kiezen, maar voor de weg die de meeste kwaliteit zal opleveren. Dat geldt in een team bij een bergbeklimming, maar net zo goed voor een projectgroep in het bedrijfsleven. Samen bereik je meer.

Informatie: www.hagozorg.nl

Tags:,

Reageren?