Race naar finale EW|Saxion Ondernemers Award van start

Saxion ondernemersaward

Deelnemers aan de EW|Saxion Ondernemers Award  starten woensdag 22 februari met de eerste workshop in de race om de titel ‘beste student ondernemer van Saxion 2012’ binnen te halen. De uitreiking en finaledag van de EW|Saxion Ondernemers Award is op woensdag 9 mei aanstaande tijdens het Innovatiecongres Innoversum in Enschede.

Alle deelnemende studenten volgen, na een eerste screening van hun aanmelding door een selectiecommissie, vier workshops die een basis bieden om een gedegen businessplan te schrijven.

Na het inleveren van de businessplannen kan een selecte groep door naar een driedaags bootcamp om te werken aan verdieping. Op 27 april worden de vijf finalisten bekend gemaakt. De winnaar beloont EW Facility Services met een geldbedrag van € 5.000 en begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen.

Initiatiefnemers

De EW|Saxion Ondernemers Award is een initiatief van oud Saxion student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. Met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Enschede is Saxion met ruim 23.000 studenten één van de grootste hogescholen van Nederland.

Eric Wentink is volgens de Top 50 Saxion spinn-offs de meest succesvolle ondernemer van deze hogeschool. Wentink startte zijn bedrijf in Zutphen in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot nummer zeven op de Nederlandse markt van facilitaire aanbieders.  De totale omzetportefeuille van EW Facility Services bedroeg in 2011 64,5 miljoen euro. Het aantal medewerkers is bijna 3500.

Eric Wentink

Voor Eric Wentink is het verbinden van zijn bedrijf aan de award vanaf dag één een logische zaak: ‘Ik heb voor Saxion altijd een warm hart gehouden en bleef contact houden met sommige docenten en bestuurders. Vaak spraken we dan over hoe ondernemerschap een prominentere plaats zou kunnen krijgen binnen het hoger onderwijs van Saxion. Op mijn huidige bijdrage hieraan via de EW|Saxion Ondernemers Award ben ik natuurlijk hartstikke trots. Want ook ik trok als twintiger de wijde wereld in met alleen een diploma op zak en verder niets.’

Informatie: www.ew.nl

Op de foto v.l.n.r. : Eric Wentink, eigenaar EW Facility Services; Chistofer Wesseling, Opwoco, winnaar 2011; Patrick Brockers, Opwoco, winnaar 2011; Ineke van Oldeniel, Lid Raad van Bestuur Saxion Hogescholen

Reageren?