Werkgevers schoonmaakbranche verbaasd over afwijzen CAO-bod

Anton Witte, CAO-onderhandelaar OSB

Werkgevers in de schoonmaakbranche (OSB) zijn verbaasd over het afwijzen van het baanbrekende CAO eindbod van ruim 5% dat zij hebben gedaan. In de huidige recessie, waar VNO-NCW pleit voor een nul-optie en CNV bereid is een pas op de plaats te maken bij de loonontwikkeling, houdt FNV vast aan een onrealistisch eisenpakket van 9%.

Met het eindbod willen werkgevers blijven investeren in een sterke en aantrekkelijke schoonmaakbranche. Het eindbod ligt ruim boven het gemiddelde van 1,4% loonstijging van de recent afgesloten CAO’s. Door de acties van de FNV kunnen de 150.000 schoonmakers niet profiteren van een nieuwe aantrekkelijke CAO.

‘Onbegrijpelijk’

1e Onderhandelaar Anton Witte: “Onbegrijpelijk dat de FNV doorgaat met acties voeren met een eisenpakket van 9%. Steeds meer schoonmakers laten ons weten dat zij ons eindbod van 5% graag willen accepteren. Zeker als je ziet dat we ruim boven het gemiddelde van huidige CAO’s van 1,4% zitten. Laat staan de nul-optie die steeds vaker wordt geopperd. De FNV gijzelt met haar opstelling een geweldig eindbod voor 150.000 schoonmakers. Totaal onrealistisch.”

Het ‘baanbrekende’eindbod

De werkgevers bieden o.a. een loonsverhoging van 5% over een periode van twee jaar in deze crisistijd met een krimpende markt en zware bezuinigingen. Verder geven zij inhoud aan het begrip ‘respect’, intensivering van het bestrijden van ongewenst marktgedrag, werkdrukmeting voor en na contractwisseling en het significant verhogen van het opleidingsquotum.

Steeds meer steun

Het baanbrekende CAO eindbod krijgt ook buiten de schoonmaakbranche steeds meer waardering en wordt gekwalificeerd als een forse en gedurfde investering in crisistijd. Het bestuur van de brancheorganisatie OSB sprak dan ook deze maand unaniem haar steun uit voor dit eindbod. Ook van schoonmakers uit de schoonmaakbedrijven komt veel steun voor het aanzienlijke eindbod.

Trendbreuk

OSB heeft tijdens de onderhandelingen een trendbreuk willen introduceren door de dialoog met de vakbonden aan te gaan. Dit vanuit de overtuiging dat je alleen met elkaar door deze economisch moeilijke tijden komt. Dit is ook in lijn met de manier waarop we samen met o.a. de vakbonden hebben samen gewerkt aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. De onderhandelingen voor een nieuwe CAO zijn medio november gestart. Tijdens de onderhandelingsronde begin februari heeft zij het eindbod neergelegd.

Bron: www.osb.nl

Tags:,
Reacties

Één reactie op “Werkgevers schoonmaakbranche verbaasd over afwijzen CAO-bod”

  1. h.laros13 april 2012 om 10:43

    Suggestie : maak een deal over de 2 wachtdagen a 4 uur bij ziekte :
    1 dag wachttijd wordt generaal aan het maandloon toegevoegd naar rato contract omvang en de andere wachtdag is voor de werknemer ;de 2 wacht dagen blijven zoals nu als drempel gehandhaafd ivm vele flexibele contracten

Reageren?