De Hogeschool Gent reinigt ecologisch

Werner & Mertz Greencare

De Hogeschool Gent draagt als onderwijsinstelling maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Daarom wil het consequent de milieu-impact van het schoonmaakonderhoud zo veel mogelijk beperken.

De Hogeschool Gent werkt hiertoe met biologisch afbreekbare reinigingsproducten. Sinds geruime tijd behoren de producten green care, de ecologische reinigingsmiddelen van Werner & Mertz voor professioneel gebruik, er tot het vaste arsenaal reinigingsmiddelen.

Green Care programma Werner & Mertz

Om de vier à vijf jaar schrijft de onderwijsinstelling een nieuwe openbare aanbesteding uit. De laatste keer gebeurde dat in 2010. Hierin kwam het green care gamma van Werner & Mertz opnieuw het meest tegemoet aan de strenge voorwaarden van de Hogeschool Gent op het vlak van kwaliteit, kostenefficiëntie en milieuvriendelijkheid.

“Sinds zijn lancering nu tien jaar terug werken we met het green care gamma van Werner & Mertz dat het meest voldoet aan onze wensen. Dit betekent niet dat we alleen met de producten van green care werken: sommige schoonmaakproblemen vereisen een meer specifieke aanpak door het gebruik van meer traditionele producten. Kunnen we dat vermijden, dan is green care wel de eerste keuze”, zegt Alain D’hossche, hoofdmedewerker campusbeheer bij de Hogeschool Gent.

Milieubewuste schoonmaak

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, werkt de Hogeschool Gent met biologisch afbreekbare reinigingproducten die in recyclebare verpakkingen worden aangeboden en waar ook doseersystemen worden bijgeleverd.

“Een absoluut milieubewuste schoonmaak is het devies van de Hogeschool Gent. In die zin sluit de filosofie van Werner & Mertz perfect aan bij de onze. Alle green care producten worden immers getest en gecertificeerd in overeenstemming met de nationale en internationale richtlijnen. Ook Werner & Mertz handelt duurzaam en zet zich actief in voor het milieu. Certificaten zoals EMAS en Ecolabel naast eervolle vermeldingen voor hun bijdrage aan het milieu bevestigen ons vertrouwen in hun producten ”, licht Alain D’hossche toe.

Economisch, efficiënt en educatief

Alain D’hossche van de Hogeschool Gent is zeer tevreden over de samenwerking met Werner & Mertz: “Green care is zuinig in gebruik dankzij de bijgeleverde handige doseersystemen en is uitermate efficiënt. Bovendien hebben we bij Werner & Mertz een rechtstreeks aanspreekpunt die heel betrokken is bij specifieke reinigingsproblemen. Hij staat ons niet alleen telefonisch of via e-mail te woord, maar komt op werkbezoek om specifieke schoonmaakproblemen mee te helpen oplossen.

“Onlangs had het poetspersoneel een probleem met een nieuw soort PVC-vloer waarvan de beschermlaag aangetast was. Onze cleaning consultant bij Werner & Mertz is toen langs geweest en samen zochten we naar de beste oplossing voor dit probleem. Na een behandeling met een green care Stripper demonstreerde hij een nieuwe spraycleanermethode – met als verhouding 500ml water en 20 ml Vionet C – die werd goed bevonden.”

Informatie: www.wmprof.com

Reageren?