Samenwerking Hago Zorg en Zorgpartners Friesland

Hago Zorg

Stichting Zorgpartners Friesland en Hago Zorg hebben de Joint Venture SenD B.V. opgericht. Zorgpartners Friesland heeft een meerderheidsbelang in SenD. SenD staat voor ‘Schoonmaak en Dienstverlening’.

Doel van de nieuwe BV is kennis van de professionele schoonmaakorganisatie te combineren met de zorg die Zorgpartners Friesland biedt aan patiënten en cliënten. Hago Zorg neemt het management van het samenwerkingsverband op zich en verzorgt de schoonmaak van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en de locaties van Noorderbreedte. Het MCL en Noorderbreedte zijn beide onderdeel van Zorgpartners Friesland.

Combinatie kennis van zorg en schoonmaak

Zorgpartners Friesland zocht naar een partner die in staat is professionele schoonmaakkennis in te brengen in de zorgwerkzaamheden. Winferd Madlener, directeur Facilitair Bedrijf van Zorgpartners Friesland: “We zochten naar innovatie. Hago Zorg heeft de benodigde schoonmaakexpertise in huis, ontwikkelt nieuwe concepten en is eerder succesvolle partnerships aangegaan in Joint Ventures met collega-ziekenhuizen en zorginstellingen”.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Voor Zorgpartners Friesland was een voorwaarde voor gunning dat de partner zich conformeert aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. In deze code is vastgelegd dat alle betrokken partijen niet alleen kijken naar de prijs, maar dat juist kwaliteit van de uitvoering van schoonmaakwerk en de arbeidsomstandigheden moeten worden meegewogen.

In de Code staat duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Bij het aangaan van het samenwerkingsverband hebben beide partijen deze code ondertekend.

Kwaliteit en efficiency

Ook Mark van den Bergh, directeur Hago Zorg voor de regio Noord-Oost Nederland, ziet in de joint venture SenD toegevoegde waarde voor beide partijen. “We hebben gezien dat er voor de stichting nog winst te behalen valt op het gebied van kwaliteit en efficiency. Voor Hago Zorg past een dergelijk samenwerkingsverband naadloos in de strategie, die partnership en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.” 
 
Informatie: www.zorgpartnersfriesland.nlwww.hagozorg.nl

Reageren?