Steun voor schoonmakers

Staking schoonmakers

De Vereniging Cliƫnten van Financiƫle Instellingen (VCFI) met 10.000 leden steunt de duizenden schoonmakers die al meer dan acht weken staken. Vanmiddag zal een delegatie van de vereniging, werknemers van ING en schoonmakers een petitie overhandigen aan ING.

“De 10.000 leden en het ING-personeel is duidelijk: schoonmakers verdienen doodnormale dingen als doorbetalingen bij ziekte. Dat verwachten de 10.000 leden van de vereniging en de werknemers van ING. Ze verklaren zich solidair met de schoonmakers,” zegt Mari Martens van de Vakbond van Schoonmakers.

Acht weken actie

Duizenden schoonmakers staken al meer dan acht weken voor doorbetaling bij ziekte, een normale werkdruk en een paar dubbeltjes erbij. In de schoonmaaksector is een prijzenoorlog gaande.

Grote opdrachtgevers als Philips, de Rijksoverheid en ING kiezen voor onmogelijk goedkope schoonmaak. Dat gaat ten koste van de schoonmakers en de kwaliteit van hun vak. De schoonmakers liepen al negen Marsen van Respect in negen verschillende steden. Maandag startten tweeduizend schoonmakers een Sit-In-actie in de Universiteit van Utrecht.

Bron: www.fnvbondgenoten.nl

Reageren?