Alpheios twee keer genomineerd voor ISSA/Interclean Innovation Award

Alpheios Infectie Preventie Manager

De InfectiePreventieMonitor en Wetrok iMatic Vive van Alpheios zijn genomineerd voor de ISSA/Interclean Innovation Award. In de categorie reinigingsbeheer en trainingsoplossingen is de nieuwste infectiepreventie-app van Alpheios een van de drie genomineerden. De Wetrok iMatic Vive (schrob-/zuigmachine) is genomineerd in de categorie machines, accessoires en componenten.
De vakjury van de ISSA/Interclean Amsterdam Innovation Award selecteerde uit 71 inzendingen in totaal negen kandidaten, die zijn verdeeld over drie categorieën. De overall winnaar, de categoriewinnaars en de bezoekersfavoriet van deze prestigieuze internationale prijs voor de beste innovatie in de professionele schoonmaak worden bekendgemaakt tijdens de speciale Award ceremonie op dinsdag 8 mei in de Amsterdam RAI.

InfectiePreventieMonitor

De Alpheios InfectiePreventieMonitor (IPM) biedt zorginstellingen transparantie in hoe ze omgaan met infectiepreventie. En hoe besmettingsrisico’s te beheersen. Onafhankelijke hygiënisten voeren audits uit met de IPM-app. Vervolgens ontvangen instellingen een volledig rapport met advies voor performanceverbetering. De IPM gaat daarin verder dan alleen hygiëne en schoonmaak, door ook verzorging van patiënten, wondverzorging, gebouwsituatie, medicatie en omgang met maaltijden te monitoren.

Wetrok iMatic Vive

De Wetrok iMatic Vive maakt duurzaamheid nog winstgevender. Deze schrob-/zuigmachine zorgt voor maximale performance door het energie terugwinsysteem, gebaseerd op de principes in Formule 1-auto’s. De energie die vrijkomt bij het afremmen, laadt de batterijen van de machine weer op. De machine is volledig computergestuurd en voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van bediening, energie-, water- en chemiebesparing. De water- en chemietoevoer wordt afgesteld op de specifieke klantsituatie. Hierdoor wordt een optimale reinigingskwaliteit bereikt met een minimaal verbruik. Door al deze features is de machine 25% tot 60% langer inzetbaar dan een vergelijkbare machine in dit segment.

Structureel vernieuwen loont

Alpheios is voor de derde keer op rij genomineerd voor de ISSA/Interclean Innovation Award. In 2008 kreeg haar Diensten voor Diensten concept een nominatie. In 2010 werd de genomineerde Vive Duurzaamheidsscan bekroond tot categoriewinnaar. Met twee nominaties dit jaar ziet Alpheios bevestigd dat haar drive om structureel te willen vernieuwen door vakprofessionals herkend wordt.

 

Reageren?