Tweede groep MBO-glaswas van start

Opleidingen MBO-glaswas

Vrijdag 2 maart is een  tweede groep gestart met de MBO-opleiding, specialisatie glaswas. Samen met Carling en ROC-Leiden is dit traject met 19 deelnemers van start gegaan.

Stichting Nelis is opgericht om jongeren die (langdurig) werkloos zijn, zo snel mogelijk weer bij het arbeidsproces te betrekken. Dit doet Stichting Nelis door werkgelegenheidsprojecten op te starten, specifiek voor jongeren, en gericht op de schoonmakers- en glazenwassersbranche.

‘Samen met ROC-leiden en Carling Opleidingen hebben we een lesprogramma opgezet dat voldoet aan het kwalificatiedossier en aan de verwachtingen van de werkgevers waar deze jongeren aan het werk gaan.’ aldus Ian Smeijers van Stichting Nelis.
ROC-Leiden heeft met Savantis en Carling Opleidingen gezocht naar de ideale mix van theorie en praktijk en dat is mooi om te zien. Toewijding van alle partijen.

De deelnemende groep is gemêleerd. De deelnemers zijn tijdens de Laddertjesdag en de intake goed beoordeeld. Ze zijn gemotiveerd en hebben een goed beeld gekregen van de opleiding.
In de eerste fase worden de inzet en motivatie nauwlettend in de gaten gehouden. De schoonmaakbranche wil goed opgeleid  en gemotiveerd personeel. Het traject is maatwerk, afgestemd op op de praktijk en de doelgroep. Het voldoet aan alle criteria voor het MBO.

Wilt u meer weten over de projecten van Stichting Nelis kunt u een kijkje nemen op www.stichtingnelis.nl  of www.haagsedingen.nl/nelis.htm.

 

Reageren?