Genomineerden FGNoviteitenprijs bekend

Biofriends Reflex

De jury van de FGNoviteitenprijs 2012 heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt. De genomineerden stonden op de vakbeurs Facilitair met producten die een aanzienlijke verbetering realiseren of nieuwe perspectieven bieden. Ook voor de schoonmaak is er een genomineerde: de nieuwe mopdoek en mophouder van Biofriends Nederland.

Met één Reflex Ultra Microvezel Mopdoek en mophouder van Biofriends Nederland kan tot wel 80 m² gereinigd en stof gewist worden in één handeling. ‘Het gaat om een combinatie van twee kleine producten die in de schoonmaakwereld aanzienlijke besparingen kan bereiken’, concludeert de jury. 15 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.


 

 

Reacties

4 Reacties op “Genomineerden FGNoviteitenprijs bekend”

 1. André de Reus15 maart 2012 om 17:13

  Deze methode heb ik vorige week gezien tijdens een instructiebijeenkomst in Estland.
  Hij voldoet daar bijzonder naar tevredenheid. De reinigingsresultaten waren (uiteraard op harde vlakke vloeren) iets beter dan met microvezelvlakmopsysteem.
  Ook in Finland wordt deze methode veel toegepast.
  Nadeel (??) is dat je een flinke hoeveelheid microvezel mopdoeken in voorraad moet hebben en dat er eer gedisciplineerd omgegaan moet worden met wassen, opslag en distributie.
  Hogere productie van de totale schoonmaak is aannemelijk.

 2. Jan van Triest26 maart 2012 om 15:39

  Helaas, we werden 4e bij de eindronde.

  Toch een klein wapenfeit; als er 51 meededingers op de loer liggen is 4e worden eigenlijk best heel goed.

  Al met al toch een goed gevoel aan overgehouden dus.

  Volgend jaar zijn we er weer bij, dan gaan we voor plaats 1!

  En komende interclean kunt u ons ook vinden in de toiletten van de RAI! Dan zullen medewerkers met ons systeem gaan werken om zo nog meer bezoeker kennis te laten maken met de Reflex Methode

 3. Karin2 juli 2012 om 14:24

  Ik heb bovenstaande methode een tijdje uitgeprobeerd, maar ik ben er helemaal niet tevreden over. Doordat je langer met de mop werkt, bevuil je ook de andere oppervlaktes, dus efficient is hij niet, zeer zeker niet als het witte tegels etc betreft dan zie je dat je beter met het huidige microvezel aan de slag kunt gaan, die leveren betere resultaten op. Mijn collega’s zijn er ook van afgestapt.

 4. Edward Essenberg8 juli 2012 om 07:54

  Prima systeem, zeer hygienisch, geen stinkende moppen meer in de werkkast. Hogere productie? We moeten eens afstappen van gelijk aan hogere productie normen te denken bij een innovatief product wat eens in de zoveel tijd voorbij komt.

  Nadeel? Inderdaad meer doeken! Maar dat heb je met microvezeldoeken sowieso. Of je moet ze niet wassen? Maar dan kun je net zo goed terug gaan naar traditionele systemen.
  De stelen zouden steviger kunnen en moeten!
  Voordeel? Echt schone vloeren in plaats van het vuil verder uitsmeren over de vloer.

Reageren?