Schoonmaakwerkgevers nodigen vakbonden uit

Anton Witte, CAO-onderhandelaar OSB

De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche hebben de vakbonden FNV en CNV uitgenodigd voor een verkennend gesprek. De werkgevers willen praten over de ontstane situatie rond de onderhandelingen voor een nieuwe CAO.

Dit gesprek zal een informeel karakter hebben. De vakbonden hebben inmiddels hun aanwezigheid toegezegd.

Zekerheid eerlijk loon

Werkgevers willen de mogelijkheden verkennen om te komen tot een voor alle partijen acceptabele oplossing. De oplossing moet de 150.000 schoonmakers de zekerheid van een eerlijk loon bieden en werken in een sterke en aantrekkelijke branche. Een oplossing, waarbij alle partijen tegelijkertijd de realiteit van een verder krimpende markt en aankomende forse bezuinigingen onder ogen zien. Het gesprek vindt volgende week plaats.

5 %

1e onderhandelaar Anton Witte: “De afgelopen weken laten zien, dat de crisistijd voor onze branche zwaar is en zelfs nog slechter wordt. Wij blijven toch, ondanks de verslechterende situatie, bereid om binnen het financiële kader van 5% te komen tot een oplossing. Dit tegen alle geluiden in van partijen die gaan voor een nuloptie. Wij willen onze 150.000 medewerkers de zekerheid bieden van loon en werken in een sterke en aantrekkelijke branche.”

Informatie: www.caoschoonmaak2012.nl, www.osb.nl

Tags:, ,

Reageren?