Zonnestroominstallatie Carel Lurvink geopend

Carel Lurvink

Afgelopen vrijdag is de zonnestroominstallatie van Carel Lurvink officieel geopend door de wethouder dhr. van Agteren; verantwoordelijk voor groene projecten binnen de gemeente Enschede.

De officiële opening vond plaats tijdens de Safe&Clean beurs van Carel Lurvink. In het najaar van 2011 zijn er op het dak van groothandel Carel Lurvink 220 ultramoderne zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee is het bedrijf aan de Marssteden het 1e bedrijf in de regio Enschede dat een dergelijke grote installatie in gebruik heeft genomen.

Milieumanagementsysteem

Carel Lurvink heeft hiermee een belangrijke stap gezet in haar MVO-beleid. Het 118-jaar bestaande familiebedrijf, heeft een milieumanagementsysteem ingericht dat in 2008 ISO14001 gecertificeerd is. Hierdoor draagt het bedrijf op het gebied van duurzaamheid, milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid ruimschoots haar steentje bij.

Zonnepanelen

De officiële opening werd spectaculair ingeluid door 4 parachutisten die voor aanvang van het officiële gedeelte boven de Marssteden naar beneden sprongen. Zij konden tijdens de sprong een blik werpen op de 220 zonnepanelen die op het dak van Carel Lurvink zijn geplaatst.

Informatie: www.carellurvink.nl

Reageren?