Schoonmakers gesteund door Jort Kelder

Jort Kelder

De schoonmakersstaking duurt vandaag exact 11 weken. Het is daarmee de langste sectorbrede staking sinds 1933. Uitgerekend vandaag krijgen ze steun uit onverwachte hoek: tv-persoonlijkheid en Maserati-liefhebber Jort Kelder steunt de stakende schoonmakers.

Jort Kelder is gehuld in gele schoonmaakhandschoen te zien in een filmpje van anderhalve minuut. Hij haalt daarin stevig uit naar wat hij noemt “spreadsheet-denken van allerlei managers” en hij betuigt zijn verbondenheid met “belangrijk en eerlijk werk”. Kelder schenkt klare wijn: “Ga me nou niet vertellen dat als de schoonmaker één of twee euro per uur meer kost, opeens de hele economie instort.”

Jort Kelder-Effect

“Je kunt van Jort Kelder van alles zeggen, maar hij is niet de eerste aan wie je denkt als het om sympathisanten van stakers gaat. Zijn gepassioneerde steunbetuiging is alleszeggend.” zegt Ron Meyer van FNV Bondgenoten. “In de voetbalwereld zouden ze nu spreken van een Jort Kelder-effect. Als Jort Kelders steunbetuiging niet helpt, weet ik het niet meer. Dan blijft er nog maar één iemand over: Mark Rutte….”

Bron: www.fnvbondgenoten.nl

 

Reageren?