Schoonmaakvakmanschap op Skills Masters

Skills Masters

Vorige week stond het Skillsteam van Hago op Skills Masters in Ahoy Rotterdam: hét beroepskeuze-evenement van Nederland voor (v)mbo’ers. Drie dagen lang bood het evenement deze doelgroep de mogelijkheid om te snuffelen aan beroepen, vakwedstrijden en demonstraties.

Een toneel waar Hago als vakmanschapsbedrijf niet kan ontbreken. Het ‘Skillsteam’ verzorgde in samenwerking met de RAS drie dagen lang schoonmaakdemonstraties tijdens het evenement. 

Strippen en conserveren

Onder grote belangstelling stripten en conserveerden talenten Anne de Bruyne, Brian Timmerman en Henriët van der Heiden de demonstratievloer. Daarbij werd tegelijkertijd hun concentratie en klantvriendelijkheid getest: ze werden namelijk regelmatig onderbroken door leerlingen die graag een antwoord op een vraag uit hun opdracht wilden hebben. Geduldig verwees het team de leerlingen door naar de brochure waarin het antwoord te vinden is: “We gaan natuurlijk niets voorzeggen.”

Kristalliseren

Na een snelle lunch in de kantine van het Hagoteam dat Ahoy standaard schoonmaakt, keerden de talenten terug naar de ‘werkvloer’ in hal 2. Voor de middag stond het kristalliseren van de marmervloer op het programma. Een techniek die hen voorafgaand aan het evenement tijdens een training bij SVS nog haarfijn is uitgelegd.

Toch blijft het onwennig, het is tenslotte pas de tweede keer. Een diamantschijf voor het kristalliseren ontbreekt nog, dus Anne begint alvast met de schrobmachine. Dat verloopt net als het kristalliseren vlekkeloos.

Teamwork en trainingen

De teamtrainingen wierpen nu al hun vruchten af. Als Brian begint aan de marmeren vloer, kijkt Anne of hij iets overslaat. In de tussentijd maakt Henriet aantekeningen voor volgende keren met aandachtspunten.

Waar nodig sprongen ‘teamcaptains’ Erik Pos en Karin Janssen te hulp voor extra uitleg, om materiaal aan te vullen en aanvullende tips.

Informatie: www.hago.nl, www.skillsmasters.nl

Reageren?