Asito reduceert CO2-uitstoot over 2011 met 15 procent

1 miljoen druppels

Asito is er in geslaagd om de CO2-uitstoot over 2011 met 15 procent te reduceren. Over de laatste twee jaar heeft het bedrijf 25 procent minder CO2-uitstoot gerealiseerd. Climate Neutral Group heeft de onafhankelijke berekening gedaan.

Net als voorgaande jaren kiest Asito ervoor om de complete CO2-voetafdruk te compenseren via internationaal erkende Gold Standard compensatie certificaten.

Anton Witte, HR directeur: ‘We hebben het afgelopen jaar op twee sporen ingezet. De eerste was het vergroenen van ons wagenpark. We hebben een maximum gesteld aan de CO2  uitstoot van de leaseauto’s.

1.000.000 druppels

‘Belangrijker nog is het ingezette bewustwordingsproces. Zo hebben 200 medewerkers  een cursus Het Nieuwe Rijden gevolgd. Verder willen we onze 10.000 medewerkers bewuster maken van hun eigen rol bij duurzaamheid. Hiervoor zetten wij ons project 1.000.000 druppels in waarbij elke week een duurzame tip naar alle deelnemers wordt gestuurd.’

Laaghangend fruit

In 2012 4 procent

‘We hebben voor het tweede jaar op rij dubbele cijfers gehaald  bij de CO2-reductie. Over de afgelopen twee jaar komt het uit op een reductie van 25 procent. Dit is een uitzonderlijk hoog percentage in deze korte tijd. We zien dat we al het laaghangend fruit geplukt hebben. Alle reductie die we nu nog willen behalen, zal meer energie en tijd kosten. Daarom zetten we voor 2012 in op een reductie van 4 procent.’

Informatie: www.eenmiljoendruppels.nl

Reageren?