Europese campagne ‘Samen sterk voor preventie’

Samen sterk voor preventie

Hoe voorkomt u ongevallen? Hoe pakt u lichamelijke belasting, werkdruk, agressie en geweld aan? Krijgt u uw bedrijf of achterban in beweging richting veiliger en gezonder werken? Komen gedrag en cultuur tussen de oren en in de vingers?

Koers op gezond en veilig werk en kom naar de kick-off meeting van de Europese campagne ‘Samen sterk voor preventie’.

Preventie is een werkwoord

Preventie ontstaat niet met een druk op de knop. Het vergt leiderschap en werknemersparticipatie. Het vraagt om een gezamenlijke koers, een visie en samen werken aan verandering. Want preventie is een werkwoord.

Campagne

Het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk organiseert de twee jaar durende Europese campagne ‘Samen sterk voor preventie’. Centraal in de campagne staat de samenwerking tussen leidinggevenden en medewerkers rond preventie van ongevallen en gezondheidsrisico’s op het werk.

Geen theoretische bespiegelingen, maar een praktische reis met deelnemers die bereid zijn van elkaar te leren en met elkaar te delen. Alle deelnemers – binnen heel Europa – bundelen de komende twee jaar hun in de praktijk bewezen inzichten en succesfactoren.
U kunt profiteren van die schat aan ervaringen.

Koersbepaling

Op 18 april 2012 is de kick-off meeting van de Europese campagne. Een middag voor wie samen wil werken aan samenwerken. Voor wie preventie in beweging wil zetten. Tijdens de meeting kunt u campagnepartner worden. Als partner deelt u in elkaars veranderadviezen en –inzichten. En u bepaalt mede de campagnekoers voor de komende twee jaar.

Programma

  • Trossen los. ‘Samen werken aan preventie: hoe staat Nederland ervoor?’ Door Focal Point Nederland, namens het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk.
  • Vergezichten. Masterclass ‘Hoe voert u een succesvolle gedragsveranderende communicatiecampagne?’ Door Reint Jan Renes, Lector Crossmediale Communicatie Hogeschool Utrecht
  • Bergen en dalen. Uitwisseling van veranderdilemma’s, –uitdagingen en goede praktijken rond leiderschap en werknemersparticipatie
  • Aanlegsteiger. Gezamenlijke agenda-bepaling voor de komende twee jaren van de Europese campagne
  • Startschot. Roel Gans, Directeur Gezond en Veilig Werken, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is gevraagd het startschot te geven van de campagne.

Deelname is gratis.

Waar: De Burcht, Amsterdam
Wanneer: Woensdag 18 april 2012
Tijd: 12.00 (inloop + lunch) – 13.00 (start) – 17.00 (netwerkborrel)
Organisatie: Het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk / Focal Point Nederland
Voor wie?: De campagne is interessant voor iedereen die werkt aan preventie. Van bestrijding van lichamelijke en psychosociale risico’s tot veiligheid. Ongeacht de branche. Van zorg tot chemie, van onderwijs tot bouw. Zowel voor bedrijven als voor branches en werknemers- en werkgeversvertegenwoordigers. Zowel voor managers, OR-en VGWM-commissieleden als voor beleidsmakers en adviseurs.

Informatie: hansrebers@actorion.nl

Tags:

Reageren?