Seminarprogramma ISSA/Interclean

seminar

Toonaangevende deskundigen zullen de belangrijkste trends in de schoonmaakindustrie bespreken tijdens ISSA/Interclean Amsterdam, de meest complete schoonmaakbeurs ter wereld.

In een aantal boeiende seminars komen onderwerpen als wereldwijd zaken doen, het voorkomen van de verspreiding van infecties, Het Nieuwe Werken en de vergrijzing aan bod. De beurs vindt plaats van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 mei in Amsterdam RAI Convention Centre. 

Dinsdag 8 mei

 • Innovation Award ceremonie – Michael Braungart geeft een keynote speech over de kansen van het Cradle to Cradle concept voor de schoonmaaksector.
 • Zaken doen in een markt met een grote culturele verscheidenheid – ISSA Educational Seminar. UK Business Speaker of the Year 2011/012 Phillip Khan-Panni, oud-winnaar van de zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Spreken in het Openbaar, presenteert een waardevolle en nuttige studie over optimale resultaten halen uit zakendoen met klanten over de hele wereld, van Japan tot de VS en van Rusland tot Zuid-Afrika. 

Woensdag 9 mei

 • Schoonmaken in de 21ste eeuw – ISSA Educational Seminar. Keynote spreker Professor Didier Pittet, programma directeur van het Infection Control Programme en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), richt zich op de impact die schoonmaken kan hebben op het risico en de verspreiding van infecties.
  Wereldwijde initiatieven voor handhygiëne vormen een belangrijk thema van zijn presentatie. Georganiseerd door de World Federation of Building Service Contractors (WFBSC) en ISSA
 • Nederlands Nationaal MiniCongres. Het congres heeft als thema ‘Schoon = gezond’, is specifiek gericht op hygiëne in relatie tot arbeidsproductiviteit en verzuim. Met uitgebreid aandacht voor schoonmaakonderhoud; leren de leefomgeving te verbeteren.
  Dagvoorzitter Hans Simons en sprekers Annelies van Bronswijk over de Gebouw Gezondheidsmeter (GGM).
  Thea Daha over de rol van schoonmaak binnen de hygiëne in de gezondheidszorg en Nelly Holland over een schone omgeving en de verschillen tussen een thuissituatie en een zorginstelling. Het congres zal afsluiten met een lunch op de Schoonmaakmarkt. De organisatoren van het congres zijn OSB, NVZ, SVS, VSR, ISSA en Amsterdam RAI.

Donderdag 10 mei

 • Facility Management en de Schoonmaakindustrie – ISSA Educational Seminar. Duurzaamheid bij Schoonmaak en Facility Management. Het Nieuwe Werken en de gevolgen hiervan voor de schoonmaaksector. De uitdagingen van een vergrijzende bevolking
  Sprekers: Annette I.H. van Waning, MVO Manager Vebego International, Manager Vebego Foundation. Dirk W. Bijl, Ambassadeur van het Nieuwe Werken (NWoW), voormalig IT-expert bij Microsoft, HP, Oracle en Cap Gemini en Dr. Hans Marcel Becker, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Humanitas. Georganiseerd door Facility Management Nederland en ISSA
 • The Risk Management Summit – door Diversey. De Risk Management Summit vindt plaats in de Forum Ruimte van Amsterdam RAI; centrale thema’s zijn Voedselveiligheid, Arbeidsveiligheid en Infectiebeheersing.
  Directeuren van een aantal toonaangevende kwaliteitsbedrijven zoals Coca Cola, McDonalds, ISS, Metro, Compass, Accor en Autogrill delen praktische ideeën voor het verbeteren van hun bedrijfsrisicoprofiel en een betere bescherming van hun personeel en consumenten. Deze summit wordt u aangeboden door Diversey. Op www.risksummit.com vindt u meer informatie.

 Vrijdag 11 mei

 • Certificering, Training en Labeling in de Schoonmaakindustrie – ISSA Educational Semina. Georganiseerd door het British Institute of Cleaning Sciences (BICSc) International en ISSA. 

Locatie, taal en kosten

Alle seminars vinden plaats in de seminarruimtes van het RAI Elicium (hoofdingang van ISSA/INTERCLEAN) met uitzondering van de Diversey Risicobeheer Top. Deze wordt gehouden in de Forum lounge van Amsterdam RAI.

Alle seminars zijn in het Engels behalve het Nederlands Nationaal Minicongres waar de mogelijkheid wordt geboden van simultaanvertalingen in het Engels. Aan de meeste seminars zijn kosten verbonden.

Informatie: www.issainterclean.com

Reageren?