Kimberly-Clark introduceert Healthy Workplace Project

Kimberley-Clark Professional dispenser

Tijdens ISSA/Interclean 2012 introduceert Kimberly-Clark Professional het Healthy Workplace Project. Een compleet nieuwe benadering die verder gaat dan het schoonhouden van mensen en omgevingen.

Het Healthy Workplace Project is ontwikkeld om ziekte en absenteïsme in kantoren te verminderen en werknemers te motiveren. Daardoor stijgt de productiviteit.

Aantal mensen met griep neemt af

Het programma omvat onder meer protocollen voor (handen) wassen, drogen en ontsmetten en het afnemen van oppervlakken. Als de protocollen gevolgd worden, zal – bijvoorbeeld – het aantal medewerkers dat besmet kan worden met griep drastisch afnemen.

Een studie laat zelfs een daling zien van 40 procent naar 8 procent. Daarnaast tonen praktijkvoorbeelden aan dat het absenteïsme sterk daalt. Zo daalde bij een Amerikaans bedrijf waar het project is geïmplementeerd (een kantooromgeving met circa 500 medewerkers) het absenteïsme met maar liefst 45 procent.

Betrokkenheid neemt toe

Uit onderzoeken bij bedrijven die inmiddels werken met het programma, komen meer opvallende cijfers naar voren, waaruit blijkt dat de betrokkenheid van medewerkers sterk toeneemt:

  • 60 procent geeft aan met meer plezier voor de werkgever actief te zijn
  • 43 procent zegt nu langer voor de betreffende werkgever te willen blijven werken
  • 55 procent van de medewerkers geeft aan productiever te zijn

De onderzoeken zijn uitgevoerd vóór implementatie van het Healthy Workplace Project en drie maanden ná de start. Het gaat om bedrijven over de hele wereld, van Verenigd Koninkrijk tot Australië en van India tot de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Nieuwe dispernserlijn

Ter ondersteuning van het project wordt tijdens de ISSA/Interclean bovendien een compleet nieuwe dispenserlijn gepresenteerd. De Aquarius Dispensers – ontwikkeld in overleg met opdrachtgevers – onderscheiden zich als het meest hygiënische ontwerp in de markt, aldus Kimberly-Clark Professional. 

De dispensers bevatten geen plaatsen waar het vuil zich kan ophopen en zijn bovendien eenvoudig schoon te houden. Dankzij een gepatenteerde beveiliging wordt overvullen voorkomen. Naar keuze zijn de dispensers te openen en sluiten met een drukknop of sleutel.

U vindt Kimberly-Clark Professional in Hal 11, standnummer 317

Reageren?