CNV roept op over de grootste verschillen heen te stappen

Jan Kampherbeek, vakbondsbestuurder CNV

De onderhandelingen over een nieuwe schoonmaak-cao (150.000 werknemers) zijn vandaag opnieuw teleurstellend verlopen. “Het is helaas opnieuw niet gelukt om een nieuwe cao af te spreken”, meldt Jan Kampherbeek, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Knelpunt blijven de wachtdagen. De vakbonden willen graag dat de wachtdagen (gedeeltelijk) worden afgeschaft. Werkgeversorganisatie OSB is er echter van overtuigd dat de wachtdagen bijdragen aan het beperken van het ziekteverzuim.

Loonsverhoging 2013

Kampherbeek: “Onze leden vinden de wachtdagen vervelend en willen dat die eigenlijk gewoon worden afgeschaft.

“Het belangrijkste punt voor onze leden is dat de loonsverhoging in 2013 niet afhankelijk mag zijn van de ontwikkeling van de pensioenpremie. In het vorige eindbod van de werkgevers zou – bij een stijging van de pensioenpremie – de loonsverhoging lager uitvallen. Dat willen we niet; we willen zekerheid over de loonsverhoging. Op dat punt lijken de werkgevers ons nu tegemoet te willen komen.” 

Schoonmakers kunnen loonsverhoging goed gebruiken

CNV Vakmensen betreurt het dat het vandaag opnieuw niet is gelukt om tot een cao-akkoord te komen. Kampherbeek: “Een gemiste kans; de schoonmakers kunnen een loonsverhoging in deze tijd goed gebruiken. We roepen daarom de andere overlegpartners op om over de grootste verschillen heen te stappen en een nieuwe cao af te sluiten.”

Informatie: www.cnvvakmensen.nl

Tags:, ,

Reageren?