Nordic Swan Ecolabel-certificering voor Greenspeed

Nordic Ecolabel

De microvezeldoeken van Greenspeed, het handelsmerk van MGS International uit Rijswijk, zijn sinds 26 maart gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel. Daarmee ziet de (inter)nationaal producent en specialist in schoonmaakoplossingen op basis van microvezeltechnologie haar inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en in het bijzonder haar inzet voor duurzaamheid bevestigd.

René Buijs, mededirecteur van MGS International, is trots op de certificering: “Het label werkt met een licentiesysteem. Producenten moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen uit het Nordic Ecolabelling Program, zoals milieu-, kwaliteits-, en gezondheidseisen. Deze criteria promoten dus de meest milieuvriendelijke producten en diensten, maar houden ook rekening met factoren als de vrije handel en evenredigheid.”

Duurzamere samenleving

Het Nordic Swan Ecolabel was van oorsprong het officiële label voor Scandinavië: Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden en is nu wereldwijd erkend. Dit Ecolabel moet ervoor zorgen dat er meer milieubewust geconsumeerd wordt en dat er zodoende een duurzamere samenleving ontstaat.

Het keurmerk certificeert nu 63 verschillende productcategorieën en wereldwijd zijn er al minstens 600 bedrijven met producten met dit Ecolabel, variërend van wasmiddelen tot hotels. In Nederland is MGS in haar unieke productgroep de eerste producent die het Nordic Swan Ecolabel mag dragen.

Producten uitvoerig getest

“Het label is normaal gesproken drie jaar geldig, daarna moet een bedrijf opnieuw een licentie aanvragen. Dit garandeert dat producten een blijvende goede kwaliteit hebben. Bovendien worden de producten uitvoerig getest door middel van bijvoorbeeld onafhankelijke laboratoriumonderzoeken, audits en controlebezoeken”, onderbouwt Buijs de strenge regels om gecertificeerd te blijven voor het Nordic Swan Ecolabel.

Tijdens de internationale vakbeurs ISSA/Interclean presenteert Greenspeed de eerste microvezeldoeken met Nordic Swan Ecolabel.

De vakbeurs vindt plaats van dinsdag 8 tot en met 11 mei in Amsterdam RAI; voorregistratie kan gratis via http://www.issainterclean.com/amsterdam. Greenspeed exposeert op stand 1.106, in de Europahal.

Informatie: www.greenspeed.eu

Reageren?