Bonus CSU schoonmakers ROC Mondriaan

Medewerkers CSU ontvangen bonus

Op vrijdag 13 april ontvingen alle 80 CSU-medewerkers bij ROC Mondriaan in Den Haag een bonus voor de hoge klanttevredenheid over hun werkzaamheden. ROC Mondriaan en CSU maakten bij de door Key Quality begeleide aanbesteding unieke afspraken.

De bonus gaat 100% naar de schoonmakers die direct verantwoordelijk zijn voor de hoge klanttevredenheid. Deze bijzondere regeling is een concreet voorbeeld van de doelen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de hoofdlocatie van ROC Mondriaan ontvingen de CSU-medewerkers een bos bloemen en een envelop met een financieel extraatje in de vorm van waardebonnen.

Schoonmaakonderhoud

Projectmanager Albert Debipersad is verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud van de acht locaties van ROC Mondriaan. In zijn presentatie benadrukte hij hoe uniek de samenwerking en afspraken zijn met ROC Mondriaan. “Juist nu de schoonmaakbranche negatief in het nieuws is, is het belangrijk om te laten zien dat het ook anders kan. Onze samenwerking met het ROC Mondriaan is een perfect voorbeeld van hoe je schoonmaak zo kun organiseren dat alle partijen er beter van worden.”

Verbeteren kwaliteit schoonmaak

De primaire doelstelling bij de aanbesteding in 2010 voor ROC Mondriaan was het verbeteren van de kwaliteit van de schoonmaak. In de aanbesteding is een bonus-malussysteem opgenomen, waarbij zowel de technische kwaliteit als interne klanttevredenheid aan eisen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de bonus. Als daar aan wordt voldaan, kan de bonus per perceel jaarlijks tot maximaal €10.000,- oplopen.

Key Quality begeleide de bijzondere aanbesteding

Paul Nijkamp van adviesbureau Key Quality, begeleide de bijzondere aanbesteding. Hij geeft aan dat de afspraken voor alle partijen zeer succesvol uitpakken. “Voor ROC Mondriaan zijn de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd. De medewerkers van CSU profiteren van hun prestaties. Voor CSU is de bonusregeling een perfecte manier om haar medewerkers extra te motiveren. Het leidt tot meer tevredenheid en continuïteit en is in lijn met de initiatieven die CSU onderneemt op het gebied van MVO”.

Informatie: www.csu.nl, www.key-quality.nl

Reageren?