Pensioen moeilijk?

pensioen

RAS en OSB verzorgen gratis cursussen voor schoonmaakbedrijven over pensioen. Ook voor schoonmaakbedrijven die (nog) niet lid zijn van OSB!

Pensioen is een moeilijk onderwerp. Voor de meeste mensen duurt het ook nog lang voordat de pensioendatum ingaat. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat pensioen geen onderwerp is waar mensen zich graag in verdiepen.

Soms worden mensen ertoe gedwongen om na te denken over pensioen. Bijvoorbeeld bij het veranderen van werkgever, trouwen, scheiding, kinderen, overlijden van de partner of met pensioen gaan. Het is dan maar de vraag of er op tijd de juiste keuzes gemaakt zijn over pensioen.

Werknemers met vragen over hun pensioen

Stel u heeft een P&O functie bij een schoonmaakbedrijf. De kans is dan aanwezig dat er werknemers zijn met vragen over pensioen. Wat doet u dan?

  1. Ik weet niet hoe het pensioen is geregeld in de schoonmaakbranche. Dus ik onderneem niets;
  2. Ik geef antwoord met de beperkte kennis die ik heb;
  3. Ik ben net naar een cursus geweest over pensioen. Ik weet nu veel meer over het onderwerp en kan veel vragen beantwoorden of de werknemer juist doorverwijzen.

Zou u graag antwoord 3 willen geven? Dan kunt u zich opgeven voor de pensioencursus van OSB en de RAS. Deze wordt gegeven op vijf locaties en is gratis te bezoeken door schoonmaakbedrijven, zowel voor OSB-als niet-OSB leden.

Heeft u antwoord 1 of 2 gegeven? Dan bent u uiteraard ook welkom.

Inhoud cursus

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe zit het pensioenstelsel in Nederland in elkaar?
  • Hoe is het pensioen in de schoonmaak-en glazenwassersbranche geregeld?
  • Welke levensmomenten hebben invloed op het pensioen?
  • Wat zijn de financiële effecten van (vervroegd) pensionering?
  • Hoe kan ik mijn werknemer verwijzen?

Betrokkenen schoonmaak-en glazenwasserbranche

De cursus wordt gegeven door mensen die nauw betrokken zijn bij het pensioenfonds in de schoonmaak-en glazenwasserbranche. Dit zijn Elly Kwakkelstein en Gijs Vermeulen (beide uitvoerend pensioenfondsbestuurder) en Evelyne Simons (beleidssecretaris arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid).

Voor wie?

De cursus is interessant voor iedereen in de schoonmaakbranche die wel eens vragen krijgt van werknemers over pensioen. Zowel OSB-leden als niet OSB-leden zijn van harte welkom. Deze cursus is niet bedoeld voor administratiekantoren die in de branche werkzaam zijn.

Wanneer?

Deze cursus wordt vijf keer gegeven:

31 mei regio  Den Bosch
20 juni regio Rotterdam
4 oktober regio Utrecht
30 oktober regio Amsterdam
28 november regio Zwolle

Tijd: 9.30 – 15.00 uur, inclusief lunch.

Aanmelden

OSB-leden kunnen zich via www.osb.nl (achter de inlogcode) aanmelden. Alle overige schoonmaakbedrijven kunnen aanmelden via www.ras.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Per bedrijf kan maximaal één persoon per locatie aanmelden. Hebben meerdere personen van één bedrijf interesse, neem dan contact op met OSB (voor OSB-leden) of met de RAS (niet-OSB-leden). De inschrijving sluit als er 15 deelnemers op een locatie zijn. 

Informatie: info@osb.nlinfo@ras.nl

Reageren?