HACCP-kit Tana Professional helpt horeca

HACCP

Werner & Mertz, producent van Tana Professional – een van de belangrijkste Europese merken van reinigingsproducten voor professionele schoonmaak – lanceert de HACCP-kit. Deze all-in-one oplossing helpt horecazaken tegemoet te komen aan de verstrengde hygiënenormen van de Europese Unie.
 
HACCP, een acroniem voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een inventarisatie- en controleproces van voedingsmiddelen. Het is erop gericht alle risico op voedselbesmetting te verhinderen. 

Schoonmaak

Zo definieert het HACCP-charter de eisen waaraan de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak van de professionele keukens moeten voldoen. Bovendien moeten horeca-zaken een schoonmaakplan hanteren waarin is aangegeven welke reinigings- of desinfectiebeurten wanneer worden uitgevoerd. Aan de hand hiervan onderwerpt de gezondheidsinspectie horecazaken regelmatig aan strenge controles.
 
Inbreuken worden bestraft met boetes vanaf € 500 bij een kleine overtreding tot onmiddellijke sluiting van de onderneming bij een zware inbreuk. Elke horeca-zaak heeft er dus belang bij om deze normen te respecteren.

HACCP-kit voor schoonmaakhygiëne

Om de horeca hierbij te ondersteunen, brengt Werner & Mertz een speciale HACCP-kit op de markt, waarmee de klant vlot en goedkoop kan tegemoetkomen aan de opgelegde schoonmaakhygiëne. Voor 91 euro krijgen ze een HACCP hygiëneplan, sluitende checklists, technische- en veiligheidsfiches, naast aangepaste schoonmaakproducten voor de professionele keuken.
 
Het aantal meegeleverde producten is bewust beperkt gehouden in functie van gebruiksgemak en het uitsluiten van fouten tegen HACCP. Tana’s productkit bevat daarom naast het desinfeciemiddel Apesin Daily en ecologische instant ontvetter green care Grease E3, een grill- en ovenreiniger, een glas- en ruitenreiniger en een ecologisch handafwasmiddel. De nodige doseerpompen en verstuivers maken de kit compleet.
 
De HACCP-kits zijn exclusief verkrijgbaar in Nederland bij de Werner & Mertz Golden partners, Avodesch en Weska maar ook bij “S-Line products”.
 
Informatie: www.wmprof.com, www.avodesch.nl, www.weska.nl, www.s-lineproducts.nl

Reageren?