Boma neemt Helder BV over

Boma

BOMA heeft een akkoord bereikt omtrent de overname van Helder BV uit Panningen (Noord-Limburg). De overname geeft uiting aan de ambitie van BOMA om nadrukkelijker aanwezig te zijn op de Nederlandse markt via de toelevering van professionele schoonmaaksystemen aan schoonmaakbedrijven, (zorg)instellingen, scholen en horecazaken.

Helder BV heeft de afgelopen tien jaar een sterke marktpositie opgebouwd in de regio Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant, Gelderland).

Luc Bresseleers (BOMA): “Helder BV brengt innovatieve schoonmaakconcepten op de markt. Het is een jong bedrijf met een enthousiaste ondernemerspirit. We breiden ons team uit met een gedreven Concept Development Manager in de persoon van oprichter Marco Gielen en 24 deskundige medewerkers. Ook de logistieke kracht van de BOMA-groep vergroot. Mede dankzij het meerderheidsbelang van BOMA in Hospital Logistics telt de groep vandaag 250 medewerkers en beschikt zij over meer dan 35.000 m2 opslagruimte in de Benelux.”

De BOMA-groep telt elf vestigingen in de Benelux waarvan zes in Nederland (twee BOMA-vestigingen en vier medische distributiecentra van Hospital Logistics). Vanuit haar
distributiecentrum in Antwerpen (10.000 m²) ontwikkelt en verdeelt BOMA al meer dan 35 jaar professionele schoonmaakmaterialen, -producten en -machines met veel toegevoegde waarde.

BOMA top 10-positie in Nederlandse markt

BOMA verwerft met deze overname een top 10-positie in de Nederlandse markt van
de schoonmaakgroothandels en streeft ernaar – om net als in België en Luxemburg – een
marktleiderpositie te bekleden.

Helder BV

Helder BV levert een compleet assortiment van hoogwaardige reinigings- en
hygiëneproducten, zowel traditioneel als biologisch. Helder BV beschikt over de eigen
Helder-reinigingslijn en de milieuvriendelijke Eva-reinigingslijn, die revolutionair is op het
gebied van 100% zuiver biologische reiniging.

Marco Gielen (Helder® BV): “De synergie tussen de twee bedrijven is sterk; onze
bedrijfsvisies ‘matchen’. Ik zie alleen maar kansen voor BOMA in Nederland”.

Informatie: www.boma.euwww.helderbv.nl

Reageren?