Mag System van VERMOP wint Innovation Award

Vermop wint Innovation Award

Tijdens de opening van ISSA/INTERCLEAN Amsterdam is de Mag System van VERMOP Salmon uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Amsterdam Innovation Award.

Volgens de jury biedt de Mag System van VERMOP Salmon een volledig nieuwe manier om de wisovertrekken aan de mophouder te bevestigen. In een bedrijfstak die zich stapsgewijs ontwikkelt zonder revolutionaire doorbraken, vertegenwoordigt Mag System een relatief simpele stap voorwaarts voor een hulpmiddel dat dagelijks wordt gebruikt.

Gebruiksgemak

De jury is onder de indruk van het gebruiksgemak, de hygiënische touch-free bediening, de flexibiliteit en het intuïtieve en ergonomische ontwerp.

Doordat de Mag-houder met verschillende moptypes kan worden gebruikt, biedt het systeem een praktische oplossing voor de schoonmaakwerkzaamheden van deze tijd waarin resultaten centraal staan – het is de beste mop voor elke klus, een praktische en probleemloze oplossing.

Toename webbased oplossingen

De voorzitter van de Amsterdam Innovation Award, Michelle Marshall, geeft aan dat uit nagenoeg alle 71 inschrijvingen van dit jaar blijkt dat fabrikanten zorgvuldiger nadenken over de oplossingen die ze ontwikkelen; of ze voldoen aan de behoeften van hun klanten en of er mogelijkheden zijn voor oplossingen-op-maat.

Het toenemend gebruik van webbased oplossingen is een positief signaal – iets waar de schoonmaakindustrie tot op heden maar mondjesmaat in voorzag.

Duurzaamheid belangrijk aspect bij bijna alle inschrijvingen

Bij alle inschrijvingen van nieuwe producten voor de Amsterdam Innovation Award van dit jaar blijkt duurzaamheid een grote rol te spelen. Dit geeft aan hoe stevig deze waarden inmiddels in de gehele bedrijfstak zijn verankerd.

Kärcher categoriewinnaar: Machines, accessoires en componenten

De B 80 W van Kärcher is een 80-liter handgeleide schrob-/zuigmachine voor oppervlakken van 1500 tot 3000 m2.

Eenvoud en tijdbesparing zijn de belangrijkste criteria voor gebruikers bij de aanschaf van een dergelijke machine, en de B 80 W voldoet aan deze vereisten. De juryleden zijn ook onder de indruk van het intelligente RFID-sleutel systeem. Het systeem kent drie verschillende sleutels met verschillende rechten – een voor de gebruiker, een voor de supervisor/facility manager en een voor de onderhoudsmonteur.

Alle vereiste gegevens worden opgeslagen en vastgelegd op de sleutel van elke gebruiker. Hierdoor raakt de gebruiker snel vertrouwd met de machine zodat de kansen op fouten minimaal zijn en de trainingstijd sterk wordt teruggebracht.

Dankzij andere eigenschappen zoals automatisch vullen en spoelen van de tank, de eco!efficiënte bediening en de tool met accessoires is het een praktisch apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is. De jury is van mening dat Kärcher een aantal ogenschijnlijk simpele eigenschappen heeft geïntroduceerd die feitelijk bijzonder goed doordacht zijn en blijk geven van een goed inzicht in hoe gebruikers dagelijks met schoonmaakmachines werken.

Alpheios categoriewinnaar: Reinigingsbeheer en Trainingsoplossingen

De Infectiepreventiemonitor (IPM) van Alpheios biedt ziekenhuizen en andere zorginstellingen praktisch inzicht in hoe ze omgaan met protocollen voor infectiepreventie en hoe ze het risico van (kruis)besmetting in hun gebouwen kunnen voorkomen.

Onafhankelijke hygiënisten voeren inspecties uit met de IPM-app op een iPad. Vervolgens leveren ze een volledig rapport met adviezen voor performanceverbetering. Het systeem gaat daarin veel verder dan alleen hygiëne en schoonmaak, maar kijkt ook naar verzorging van patiënten, wondverzorging, gebouwsituatie, medicatie en omgang met maaltijden/voedsel. Het systeem is gebaseerd op modules zodat gebruikers zelf kunnen bepalen welke terreinen moeten worden gecontroleerd en in welke mate.

De juryleden zijn van mening dat Alpheios een belangrijk terrein van moderne hygiënepraktijken aanpakt met de ontwikkeling van hun IPM. In de afgelopen jaren is iedereen zich steeds bewuster geworden van infecties die in ziekenhuizen worden opgelopen. Onze bedrijfstak kan een essentiële rol spelen bij het aanpakken van kwesties die gerelateerd zijn aan effectieve hygiënepraktijken. IPM brengt eventuele problemen niet alleen onder de aandacht van de facility manager, het systeem biedt ook oplossingen in de vorm van trainingsprogramma’s en checklisten.

Het bestrijden van een infectie-uitbraak in een ziekenhuis is uitermate kostbaar – niet alleen vanuit het oogpunt van geld, maar zeker ook hoe het grote publiek dit ervaart. IPM kan helpen voorkomen dat dit soort scenario’s werkelijkheid worden. De jury is van mening dat een dergelijk systeem een wezenlijk verschil kan maken voor de hygiëne en op deze wijze voor de (volks)gezondheid.

Visitor’s Choice Award

Dit jaar konden alle (voorgeregistreerde) bezoekers voor het eerst stemmen op hun favoriete nominatie. De bezoekers hebben categoriewinnaar Alpheios met hun IPM gekozen als de winnaar.

10.650 euro voor Afrikaans waterproject

De Amsterdam Innovation Award steunt de African Medical & Research Foundation (AMREF) Flying Doctors. Al het inschrijfgeld dat is betaald door exposanten, een totaalbedrag van niet minder dan € 10.650, wordt gedoneerd aan het Amref project in Kajiado, Kenia. Het doel van dit project is het beschikbaar maken van sanitaire en watervoorzieningen voor de gemeenschap.

De volledige lijst van inschrijvingen en een shortlist van nominaties vindt u op www.issainterclean.com

Reageren?