Vebego gecontracteerd voor schoonmaak treinen

Vebego gecontracteerd door Nedtrain

NS-dochter NedTrain, verantwoordelijk voor het onderhoud en de reiniging van treinen, heeft de aanbesteding voor de reiniging van alle treinen van NS Reizigers afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met eenmaal de mogelijkheid tot een verlenging met twee jaar. De waarde van de vijfjarige overeenkomst bedraagt € 138 miljoen.

Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure heeft NedTrain gekozen voor een langdurige samenwerking met Vebego, in Nederland ook werkzaam onder de naam Hago. In deze samenwerking staan veiligheid, respect voor de medewerkers en kwaliteit centraal. De overeenkomst gaat deze zomer in.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Met deze aanbesteding toont NedTrain haar voortrekkersrol door invulling en uitvoering te geven aan de afspraken die zijn gemaakt binnen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag binnen de Schoonmaakbranche. NS is in 2011 een van de initiatiefnemers geweest in de totstandkoming van de Code.

Schoonmakers vanuit vakmanschap

Borging van veiligheid van de schoonmakers, respect en aandacht voor de medewerkers en hoge schoonmaakkwaliteit staan centraal in deze nieuwe overeenkomst. NedTrain heeft vanuit een partnershipgedachte met deze aanbesteding gekozen om het aantal leveranciers terug te brengen tot één partij. NedTrain heeft een partij gevonden waar de schoonmakers vanuit hun vakmanschap werken in een organisatie die slim en effectief is ingericht.

Investering in opleiding en vakmanschap

Arno van Diete, directeur Services NedTrain: “Vebego heeft in het aanbestedingsproces laten zien dat zij begrijpen wat onze filosofie is, hoe daaraan in de manier van werken invulling te geven en welk leiderschap daarbij hoort. De ontwikkeling van de medewerkers is voor NedTrain erg belangrijk; vanuit goed werkgeverschap zijn in het contract daarom goede afspraken gemaakt over investeringen in opleiding, kennis en vakmanschap van de schoonmakers. We hebben met Vebego een partij gevonden waarmee we vol vertrouwen de komende jaren intensief gaan samenwerken om met de schoonmakers de schoonmaakkwaliteit te verbeteren”

Overgang van personeel

De schoonmaakmedewerkers van de huidige vijf leveranciers gaan conform CAO over naar Hago Rail Services, onderdeel van Vebego. Samen met NedTrain zal zij er alles aan doen om deze overgang zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Ruud Danklof, Algemeen directeur Hago: “Onze nieuwe collega’s hebben onze eerste aandacht. We willen ze zo snel mogelijk opnemen in de Hago-familie. We hebben het volste vertrouwen dat we met NedTrain als strategische partner, onze mensgerichte aanpak en een innovatieve manier van organiseren, de medewerker een goede thuisbasis kunnen geven.”

Op de foto, vlnr: Ruud Danklof (Hago), Arno van Diete (NedTrain), Erik Veurink (Hago), Eric de Kroon (NedTrain), Jan Halfman (Masterkey-Plus).

Informatie: www.hago.nl, www.vebego.nl

 

Reageren?