Tana Professional lanceert ecologisch wasmiddelengamma

Werner & Mertz Greencare

Werner & Mertz, producent van Tana Professional – één van de belangrijkste Europese merken van reinigingsproducten voor professionele schoonmaak – pakt tijdens de ISSA/Interclean uit met een ecologisch wasmiddelengamma voor professioneel gebruik op ISSA/ Interclean (8-11 mei 2012 in Amsterdam).
 
In hal 4 op stand 321 op Interclean staat het nieuwe green care wasmiddelengamma van Tana Professional centraal. Green care is het belangrijkste ecologische alternatief in de markt van professionele reinigingsmiddelen dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert.

Alle producten van green care bestaan uit hernieuwbare en plantaardige stoffen wat voor een snelle en volledige biologische afbreekbaarheid zorgt. Dat geldt ook voor de nieuwste wasmiddelen in het gamma: green care ACTIV bi-compact, green care ACTIV tabs en green care SOFT natura. 

ACTIV bi-compact

Green care ACTIV bi-compact is een ecologisch wasmiddel, specifiek geschikt voor witte linnenwas. Na de wasbeurt heeft het linnen bovendien een fris en blijvend parfum. Het product tekent extreem hoge wasprestaties op bij lage temperaturen en is ultrageconcentreerd (tweevoudig concentraat) – een tonnetje wasmiddel van 10kg kan tot 2000kg linnen was aan.
 
Dit wasmiddel werkt erg goed bij lage temperaturen van 20°c tot 60°c. De hoge wasprestatie wordt tot stand gebracht door een exclusieve formule, versterkt door vijf verschillende bio-enzymen. Omdat het product toelaat te wassen op lage temperaturen is de wascyclus minder lang en daalt het elektriciteitsverbruik tot wel 63%. Green care ACTIV bi-compact is doeltreffend vanaf 5g per kg was.
 
Het wasmiddel is zowel verkrijgbaar in een handig kartonnen tonnetje als in een navulzak, beide van 10kg. Het tonnetje heeft een handvat en is hersluitbaar, waardoor het erg gemakkelijk te hanteren en stockeren is. In ieder tonnetje zit ook een handige doseerschep, waardoor overdoseren verleden tijd wordt.

ACTIV tabs

De green care ACTIV tabs van Tana hebben een hoge prestatie, zijn enorm snel oplosbaar en geuren lekker fris. Dit alles neemt niet weg dat de ACTIV tabs ook ecologisch verantwoord zijn. “Zowel de ACTIV tabs als de ACTIV bi-compact zijn conform de criteria van het Europese Ecolabel: opgebouwd met grondstoffen van plantaardige oorsprong, vrij van toxische stoffen en optimaal biologisch afbreekbaar,” zegt Eric Van Raemdonck, General Manager van Tana Professional in de Benelux.

De ACTIV tabs zijn geschikt voor (semi)professioneel gebruik bij het wassen van wit linnen. De tabs bestaan uit geconcentreerd waspoeder, verpakt per twee tabs. In iedere doos zitten er 2×56 tabs, wat in totaal 112 stuks maakt. Deze tabs zitten verpakt in een plastic zakje, wat niet oplosbaar is en dus nadien in een PMD-zak thuishoort. Werner & Mertz heeft bewust voor dit soort plastic gekozen, omwille van de grotere impact op het milieu bij oplosbare plastic zakjes. Bij oplosbare plastic zakjes moet er onder andere op een hogere temperatuur gewassen worden opdat het plastic en dus ook de tab zou oplossen. De tabs maken overdosering onmogelijk.

SOFT natura

Green care SOFT natura is de eerste ecologische wasverzachter op de markt van professionele gebruikers. Deze wasverzachter is ecologisch, omdat hij volledig vervaardigd wordt op basis van natuurlijke grondstoffen, zonder enige toegevoegde kleurstoffen en bewaarmiddelen en vrij is van allergenen. De wasverzachter is optimaal afbreekbaar en geurt aangenaam katoenbloemfris. De volledige ecologische impact van de SOFT natura wasverzachter wordt gecontroleerd vanaf de productie tot de distributie.
 
De green care SOFT natura wasverzachter bestaat uit een 3X geconcentreerde formule, wat maakt dat 3l wasverzachter in feite overeenkomt met 9l. Hierdoor kan één fles SOFT natura wasverzachter 120 machines was aan, waardoor je minder vaak een nieuwe fles moet kopen, wat leidt tot minder afval. De wasverzachter is verkrijgbaar in een handige fles met handvat. Na gebruik van de SOFT natura wasverzachter voelt het linnen zacht aan en kan het gemakkelijker worden gestreken. 
 
Informatie: www.wmprof.com

Reageren?