Alpheios wint twee Innovation Awards tijdens ISSA/Interclean

Alpheios - Roger van Wersch en Leon Hermse nemen de Awards in ontvangst

De Alpheios Infectiepreventiemonitor heeft twee Innovation Awards van de ISSA/Interclean gewonnen. De Infectiepreventiemonitor won in de categorie ‘Reinigingsbeheer en Trainingsoplossingen’. Door de bezoekers werd de Infectiepreventiemonitor ook nog eens bekroond met de Visitor’s Choice Award.

Roger van Wersch (algemeen directeur Alpheios International) nam beide awards in ontvangst op de openingsdag van de Interclean, uit handen van juryvoorzitster Michelle Marshall en in aanwezigheid van professor Michael Braungart.

Inzicht in infectiepreventie

De Alpheios Infectiepreventiemonitor (IPM) biedt zorginstellingen inzicht in hoe goed zij omgaan met infectiepreventie, in welke mate protocollen worden gevolgd en wat gedaan kan worden om besmettingsrisico’s beter te beheersen.

Onafhankelijke hygiënisten voeren audits uit met de IPM-app. Vervolgens ontvangen instellingen een volledig rapport met advies voor performanceverbetering rondom infectiepreventie. De IPM gaat daarin verder dan alleen hygiëne en schoonmaak, door ook verzorging van patiënten, wondverzorging, gebouwsituatie, medicatie en omgang met maaltijden te monitoren.

Succes ook herkend door publiek

Roger van Wersch: ‘Alpheios streeft voortdurend naar innovatie. In 2010 wonnen we de innovatieprijs voor onze Vive duurzaamheidsscan. Nu is het de beurt aan de Infectiepreventiemonitor. Wij zijn enorm trots dat dit wordt beloond met de Innovation Award. Het feit dat ook de bezoekers van de Interclean ons verkiezen tot winnaar, geeft me een dubbel goed gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat zij, net als wij, inzien dat schoonmaak gaat om zoveel meer dan schoonmaken alleen. Met de Infectiepreventiemonitor laten we zien hoe belangrijk goede schoonmaak is en waar het echt toe bijdraagt: het redden van levens.’

Informatie: www.alpheios.nl

Reageren?