Bram Lorist winnaar EW Saxion Ondernemers Award

EW Saxion Ondernemersaward - winnaar

Winnaar van de derde editie van de EW|Saxion Ondernemers Award is student Kunst & Techniek Bram Lorist met zijn bedrijf KLOOK-design, een custom eettafellijn. Bram wint hiermee een geldprijs van 5.000 euro en een jaar lang professionele begeleiding door Eric Wentink, eigenaar van EW Facility Services.

Ook reikte de jury een stimuleringsprijs van 2.000 euro uit aan Veranika Ramanouskaya met haar bedrijf VE.RA Field Marketing. Zij helpt Europese en Amerikaanse bedrijven bij hun sales- en marketingactiviteiten op de Russische en Wit-Russische markt.

Veel publiciteit

Na een openingswoord van Theodor van der Velde, directeur SKIO, en Marijke van Hees, wethouder van de gemeente Enschede, was het woord aan Patrick Bröckers. Hij won in 2011 de EW|Saxion Ondernemers Award met zijn bedrijf Opwoco.

“Het is een bijzondere Award voor ons geweest”, vertelde Patrick. Begonnen om zijn studie te bekostigen is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een full service app dienstverlener met 10 medewerkers. Het winnen van de Award leverde hem veel publiciteit en opende vele deuren. “De Award was een turbo-boost voor het bedrijf”, aldus Patrick, het bood hem de kans om verder te groeien en zich door te ontwikkelen.

Initiatiefnemers

De EW|Saxion Ondernemers Award is een initiatief van oud Saxion student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. Met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Enschede is Saxion met ruim 23.000 studenten één van de grootste hogescholen van Nederland.

Eric Wentink is volgens de Top 50 Saxion spinn-offs de meest succesvolle ondernemer van deze hogeschool. Wentink startte zijn bedrijf in Zutphen in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot nummer zeven op de Nederlandse markt van facilitaire aanbieders. De totale omzetportefeuille van EW Facility Services bedroeg in 2011 64,5 miljoen euro. Het aantal medewerkers is bijna 3500.

Op de foto: winnaar Bram Lorist en Eric Wentink, eigenaar EW Facility Services

Informatie: www.ew.nl

Reageren?