King Nederland en academische ziekenhuizen samen verder

King Nederland

King Nederland en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) hebben onlangs een contract getekend voor de levering van een breed pakket aan facilitaire disposables, semi-medische disposables en tableware.

Op basis van een openbare Europese aanbesteding heeft de NFU, bestaande uit een groep van negen samenwerkende gezondheidszorginstellingen (UMC Utrecht, Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn, UMC St Radboud,  Academisch Ziekenhuis Maastricht, UMC Groningen, VUmc  en GGZ InGeest), het uitgebreide productenpakket aan King Nederland gegund.

Preferred supplier voor alle academische ziekenhuizen

Gezien de bestaande samenwerking met het LUMC, AMC en het Erasmus MC, is King nu preferred supplier voor alle academische ziekenhuizen in Nederland. King voorziet de medische centra van hygiëne- en keukendisposables, klein keukenmateriaal, tableware, schoonmaakmiddelen, hulpmaterialen voor de schoonmaak, medische producten, plastic zakken en uiteenlopende custom-made producten.

De juiste prijs/kwaliteitverhouding, het brede assortiment en de aanwezige productkennis is voor de NFU van belang geweest voor de gunning van deze tender aan King Nederland. Daarnaast denkt King met het rationaliseren en optimaliseren van het assortiment ook aan de toekomst van de ziekenhuizen.

Disposables

Door het uitgebreide pakket disposables onder te brengen bij één leverancier, levert deze samenwerking naast gemak dus meer voordelen op. King biedt een concept waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan sourcing, uniciteit, supply chain en MVO. Deze optimalisatie van de diverse onderdelen leidt tot financieel, administratief en logistiek rendement voor de academische ziekenhuizen.

King Nederland

King Nederland is totaalleverancier van facilitaire verbruiksartikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, tableware, semi-medische én medische verbruiksartikelen. King richt zich op de gezondheidszorg, de schoonmaakbranche, industrie, overheid en zakelijke dienstverlening. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Bunzl plc. Bunzl is wereldwijd marktleider in de distributie van disposables, hygiëneproducten en verpakkingen.

Informatie: www.king.nl, www.bunzl.nl

Reageren?