Van Houtum ondersteunt HogeNood app

Hoge Nood app

Van Houtum uit Swalmen – producent van Satino Black, ’s wereld enige Cradle to Cradle gecertificeerde hygiënepapier – participeert in HogeNood, dé applicatie voor de Nederlandse markt waarmee een smartphone direct het dichtstbijzijnde openbare toilet vindt. Met informatie over locatie, afstand, openingstijden en kosten. Toiletten met Satino of Satino Black springen er daarbij duidelijk uit.

De HogeNood app is bedacht en ontwikkeld door drie studenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en een bevriende software-ontwikkelaar uit Groningen. Wat begon als een studieopdracht heeft inmiddels geleid tot de oprichting van een voortvarend applicatieadviesbureau onder de naam App-vise.

Toegang tot 3.000 toiletten

De HogeNood app biedt toegang tot bijna 3.000 openbare en semi-openbare  toiletlocaties in Nederland. De gebruiker van deze app vindt informatie over de toegankelijkheid (m/v, gehandicapten, baby’s), hygiëne en duurzaamheid (Satino Black) van de toiletten. Een van de bijna afgestudeerde studenten is Bastiaan Meindersma: “Wij vinden het belangrijk dat mensen een prettige toiletervaring hebben en hebben daarom deze applicatie ontwikkeld.”

Van Houtum

“Ongeveer halverwege het ontwikkelstadium hebben wij contact gezocht met Hoge Nood”, vertelt Albert Mey, conceptmanager washroom bij Van Houtum. “Toen we in de media hoorden van de HogeNood app hebben we aan de bel getrokken. Want we zijn niet alleen zelf innovatief, maar helpen anderen met goede ideeën in hun businessmodel ook om innovatief te zijn. Gezamenlijk brengen wij innovatie waar eindgebruikers profijt van hebben naar de markt.”

Duurzaam

HogeNood is blij met de deelname van Van Houtum. Meindersma: “Van Houtum heeft onze visie over duurzaamheid verbreed. In eerste instantie hadden wij alleen het aspect hygiëne in de applicatie verwerkt, later hebben we het aspect duurzaamheid toegevoegd. Van Houtum helpt ons ook met het opbouwen van een database met een groot aantal nieuwe semi-openbare toiletlocaties waar duurzame toiletartikelen worden gebruikt.”

Toiletgebruikers

De app is niet alleen voor toiletgebruikers interessant, maar ook voor de uitbaters van toiletten. Mey: “Een goed voorbeeld is warenhuis V&D. Een vindbaar en als goed beoordeeld toilet levert meer winkelbezoek op. Natuurlijk zorgt een toiletuitbater er dan ook voor dat zijn toilet aantrekkelijk, hygiënisch en duurzaam is. Toiletbezoekers kunnen namelijk op die aspecten een beoordeling achterlaten.”

De HogeNood app voor de iPhone is deze week tijdens de Vakbeurs ISSA Interclean in Amsterdam geïntroduceerd. De app is ook beschikbaar voor smartphones met het besturingssysteem Android.

Informatie: www.hogenood.nu

 

Reageren?