Nieuwe directeur bij Van Houtum

Van Houtum - nieuwe directie

Directeur Henk Van Houtum heeft per 1 mei zijn functie overgedragen aan Bas Gehlen. De directiewissel was al langer gepland en aangekondigd. Henk van Houtum: “Ik ben 25 jaar in de zaak, een mijlpaal en een mooi moment om terug te treden.” Bas Gehlen: “Deze stap betekent een evolutie, geen revolutie.”

Henk van Houtum blijft aan en wordt directeur Strategie en Innovatie, Bas Gehlen is de nieuwe algemeen directeur en op 16 april is Henk Bremer als commercieel directeur tot de directie toegetreden. “Voor mijn gevoel ben ik altijd te weinig aan innovatie toegekomen”, zegt Henk van Houtum. “In mijn nieuwe functie kan ik daar aanzienlijk meer tijd aan besteden.”

Gezond bedrijf

Bas Gehlen, die sinds 2002 de functie van directeur Operations bij de producent van hygienepapier bekleedde, heeft lang  kunnen wennen aan de idee dat hij per 1 mei de nieuwe kapitein op het schip is. “De overgang is geruisloos verlopen en gelukkig verlaat de oude kapitein het schip niet.”

Gehlen is niet van plan van koers te veranderen. “Nee, waarom zouden we? We zijn een gezond bedrijf en doen een heleboel dingen goed. Dat gaan we versterken en versnellen. Zo zullen we Satino Black nog beter in de markt gaan zetten. Met de steun van Henk van Houtum zullen we nog meer kansen ontwikkelen.” 

Toekomstvisie

De stap terug ervaart Henk van Houtum als prettig. “Het harde besluit heb ik zo’n anderhalf jaar geleden genomen. Destijds had ik het er even moeilijk mee, maar ik ben nu blij dat ik toen die beslissing heb genomen.”

De toekomstvisie van het bedrijf is al lang geleden vastgelegd. “We willen koploper  blijven in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor betere toilethygiëne en dat zal altijd samen moeten gaan met uitzonderlijke milieuprestaties, want we willen ook koploper blijven op MVO-gebied”, zegt Van Houtum. “We willen in de toekomst steeds meer een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij in alles wat we doen. Het is een droom, maar het kan. Daarvan ben ik overtuigd.” Bas Gehlen: “Een droom die ons duidelijk richting en inspiratie geeft. Geweldig om daar met zo’n team aan te werken.”

Fotobijschrift: De nieuwe directie, vlnr: Henk van Houtum, Henk Bremer en Bas Gehlen

Informatie: www.vanhoutum.nl

Reageren?