Shanks Nederland behaalt niveau 3 van CO2-Prestatieladder

Afval

Afvalinzamelaar en recyclingbedrijf Shanks Nederland heeft niveau 3 van de CO2-Prestatieladder behaald. Het bedrijf dat met recycling het beste scoort in de Nederlandse top van afvalbedrijven maakt hiermee zijn MVO-ambities concreet.

Shanks Nederland berekent al jaren zelf haar CO2-voetafdruk. Daarmee maakt ze op transparante wijze de milieuwinst van haar activiteiten voor iedereen inzichtelijk. Nu heeft het recyclingbedrijf die rapportage ook laten certificeren op basis van de CO2-Prestatieladder.

Duurzaamheidsindicator

Deze duurzaamheidsindicator is een aantal jaar geleden gestart en is binnen de bouwsector inmiddels toonaangevend. Ook buiten de bouwsector neemt de acceptatie van het instrument snel toe.

De CO2-Prestatieladder sluit goed aan bij de activiteiten van Shanks Nederland. Door zo veel mogelijk afvalstromen te recyclen wil het bedrijf de CO2-uitstoot verder verminderen. Shanks Nederland heeft daarin al een zeer lange en goede staat van dienst. Van de ruim 4,7 miljoen ton afval die in 2011 werd ingezameld is 88 procent gerecycled en hergebruikt. Daarmee scoort het als beste in de Nederlandse top van afvalbedrijven.

Informatie: www.shanks.nl

 

Reageren?