12 nieuwe docenten Praktijktrainer Basisopleiding Hago

Hago-docenten

Hago is twaalf ‘eigen’ docenten rijker. Op 16 mei slaagden twaalf vakbekwame Hago-medewerkers voor hun SVS-examen Praktijktrainer Basisopleiding Schoonmaak. Zij mogen de Basisopleiding nu zelfstandig aan hun eigen schoonmaakcollega’s binnen Hago, Hago Zorg en Hago Next geven.

Het opleidingstraject werd feestelijk afgesloten op het hoofdkantoor van SVS in Capelle aan den IJssel. In totaal staat de teller van het aantal eigen docenten bij Hago en Hago Zorg nu op 24.

Charles Scholte, directeur van SVS, opende de diploma-uitreiking en feliciteerde de geslaagden. Hij benadrukte de rol die een docent heeft voor de op te leiden schoonmakers: “Als docent geef je een schoonmaakmedewerker niet alleen meer vakkennis, maar vooral meer eigenwaarde.”

Hij onderschrijft daarmee het belang van opleiding in een branche waarin medewerkers dagelijks strijden voor respect en waardering.

Docentschap basis verspreiding vakmanschap

Regiodirecteur Hago Boudewijn Heusinkveld licht de waarde die Hago hecht aan deze opleiding toe: “Deze docenten geven hun collega’s iets extra’s door hen op te leiden en helpen het vak vooruit. We werken voor een bedrijf dat het altijd beter wil doen en met deze nieuwe club docenten, maken we weer een mooie stap.”

Regiodirecteur Hago Zorg West Gert Zoet vult aan: “Docent zijn gaat over trots en passie. Dat je wil dat jouw medewerkers de beste zijn. Het is mooi dat we zoveel mensen hebben om onze eigen mensen op te leiden. Dat hebben we nodig om het vakmanschap waar wij in alles naar streven in te kunnen vullen.”

Basisopleiding Schoonmaken 

De deelnemers ontvingen het welverdiende RAS-diploma Basisopleiding Schoonmaken en een certificaat Praktijktrainer Basisopleiding Schoonmaken uit handen van SVS-docenten Brigitte van Ham en Louis van Overbeeke.

De twaalf kersverse docenten staan binnen zes weken voor hun eerste groep collega’s. “Een zware, verantwoordelijke, maar vooral dankbare taak die we deze docenten graag in handen geven”, sprak Charles Scholte zijn vertrouwen in de kersverse docenten uit. Waarborging vakmanschap door opleiding Hago en SVS hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het vakmanschap binnen de organisatie te waarborgen.

Boudewijn Heusinkveld: “Met deze 23 docenten geven we invulling aan de ambitie om koploper te zijn in het aantal opgeleide medewerkers.” De samenwerkingsovereenkomst garandeert ook in 2012 het opleiden op diverse niveaus van honderden Hago-medewerkers.

Informatie: www.hago.nl, www.svs-opleidingen.nl

 

Reageren?