Tennant reageert op VSR-rapport

Tennant

Tennant Company waardeert dat de markt innovaties kritisch bekijkt. Wij waarderen in het bijzonder dat de VSR een oprechte poging heeft gedaan om objectief alle beschikbare onderzoeken over de Tennant ec-H2O technologie te beoordelen.

Innovaties die de potentie hebben om onze schoonmaakindustrie blijvend te veranderen, zijn altijd onderwerp van onderzoek geweest van de VSR. Zo heeft de microvezelstudie van de VSR eind jaren negentig ook het begin ingeluid van een vernieuwende aanpak in reiniging.

Nu zal niemand meer het nut van microvezelreiniging betwisten. Het belang en potentie van de ec-H2O-technologie voor de reinigingsmarkt is impliciet bevestigd door het starten van de VSR-studie; nu vier jaar na de lancering in 2008.

Elektrolysetechniek

De VSR geeft in haar conclusie letterlijk aan dat de theorie een goede richting aangeeft gezien de bewezen elektrolysetechniek, de voordelen voor het milieu, de veiligheid van gasten en medewerkers en de lagere kosten, maar dat de huidige onderzoeken (voor én tegen) deze theorie nu nog niet sluitend kunnen bevestigen of ontkrachten.

Volgens Tennant geeft de VSR-conclusie ook aan dat blijkbaar niet overtuigend kan worden aangetoond dat de ene neutrale reiniger – chemisch, ec-H2O of kraanwater – beduidend beter of slechter zou presteren dan de andere.  Dit zou zo zijn omdat er geen representatieve wetenschappelijke standaard beschikbaar is voor het reinigen van “lichte vervuilingen”.

De stelling van de VSR – dat de theorie klopt maar dat de wetenschappelijke standaard om “reiniging van lichte vervuiling” te testen ontbreekt – geeft aan dat momenteel de beste toets bij gebruikers zelf zal liggen; “seeing is believing”.

Vakmensen

Tennant meent dat haar klanten vakmensen zijn. Zij hebben een specialistische opleiding en jaren praktijkervaring. Duizenden professionals hebben in de afgelopen jaren de technologie wereldwijd getest en langdurig gebruikt. Zij schaffen sindsdien in steeds grotere aantallen Tennant ec-H2O machines aan (nu meer dan 30 duizend). In de Benelux regio is de “adoptie” van de technologie gestegen tot boven de 70 procent.

Hiermee staat Tennant Company onverminderd achter haar innovatieve technologie ec-H2O. De wetenschap van elektrolyse is sinds 150 jaar een bekend en veelvuldig toegepast proces. Zes jaar laboratoriumonderzoek en de sterke  basis bij onze klanten bevestigen de onderliggende waarde van ec-H2O in de schoonmaak markt. Tennant ec-H2O machines maken goed schoon, besparen kosten, verhogen de veiligheid en verminderen de milieubelasting.

We nodigen iedereen uit om een Tennant ec-H2O machine aan te schaffen. Indien u niet tevreden bent binnen een maand, dan ruilen we de aangeschafte machine zonder problemen om voor een gelijkwaardige conventionele Tennant versie.

Informatie: www.tennantco.com

Reageren?